Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

11:16, 1. 11. 2020.

| Sport

KLS: Pirot izgubio nakon produžetka, Napredak rutinski sa Vršcem

Autor:M. JovanovićIzvor:Južne vesti
kosarka
Napredak do trijumfa predvodio Đorđe Simeunović; foto: JV / Vanja Keser

Na otvaranju 6. kola Košarkaške lige Srbije u hali "Kej", Pirot i Kolubara odigrali su strašno uzbudljiv meč, u kome je domaćin uz zvuk sirene uspeo da izjednači i obezbedi produžetak, ali ipak nije uspeo da slavi - na kraju 88:95. Drugi predstavnik juga - aleksinački Napredak rutinski je savladao Vršac, rezultatom 73:64.

Piroćanci su prikazali ogromnu motivaciju u duelu sa ekipom koja se pokazala kao jedna od najboljih ove sezone. Od početka je domaćin bio primoran da juri rezultat, sredinom druge i krajem treće deonice uspevao i da povede, ali je to bilo kratkog daha.

Nešto više od tri minuta pre kraja meča košarkaši Pirota su gubili sa devet razlike, ali dve mini-serije su donekle poravnale rezultat i obezbedile uzbudljivu završnicu kakva se retko viđa. 15 sekundi pre kraja domaći su izjednačili na 77:77, 11 sekundi kasnije Kolubara je pogodila za 77:79, a onda je Dušan Filipović uz zvuk sirene pogodio za 79:79.

I u produžetku su se Piroćanci borili, pola minuta pre kraja imali zaostatak od šest poena, pa smanjili na četiri (88:92), ali nisu imali snage za novi preokret.

Dan kasnije, u aleksinačkoj Hali sportova odigran je drugi meč 6. kola KLS-a, koji je imao drugačiji epilog za domaćina.

Aleksinčani su posao protiv Vršca odradili rutinski - nešto više od pet minuta bilo im je potrebno da povedu dvocifrenom razlikom. Gosti ni u jednom trenutku nakon toga nisu uspeli da izjednače, mada su se u par navrata približavali na koš zaostatka. Tako je bilo i na početku poslednje četvrtine (56:53). Međutim, usledile su dve trojke Nikole Ćirkovića i jedna Dimitrija Raičevića za, ispostaviće se, nedostižnih 65:53.

Sa po tri pobede i poraza Napredak se popeo na 5. poziciju na tabeli, dok je Pirot 10.

Narednog vikenda Aleksinčani će gostovati trećeplasiranom Novom Pazaru, a Piroćanci drugoplasiranom Zlatiboru u Čajetini.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: