Raste broj novozaraženih koronavirusom u Novom Sadu

09:11:00 01.11.2020, Komentara: 0

Novi Sad – Raste broj novozaraženih koronavirusom u Novom Sadu, a gradonačelnik Miloš Vučević kaže da je broj obolelih zabrinjavajuć. On je još jednom pozvao sugrađane da poštuju propisane mere zaštite kako se ne bi broj zaraženih približio cifri iz jula meseca kada je bilo 135 obolelih od koronavirusa.

Raste broj novozaraženih koronavirusom u Novom Sadu


Vučević je rekao gostujući u emisiji RTV-a "Grad i mi" da je Infektivna klinika na prvoj liniji odbrane, ali da mi sami, da bismo im malo pomogli, moramo da budemo odgovorni i disciplinovani.

- Imamo snažnu progresiju inficiranih, kao i u celoj Srbiji, veliki gradovi će uvek prednjačiti. Novi Sad, kao veliki grad, normalno da je jedno od žarišta - rekao je Vučević i dodao da većina stanovništva kao da nije svesna u kakvoj se situaciji nalazimo.

- Brojevi će pokazati da li smo nešto naučili iz prošlosti. Oni koji ismevaju koronu i mere, biće prvi koji će kod kolapsa zdravstvenog sistema to da fotografišu i da likuju. Oni, koji ovih dana idu na žurke i provode se. Potpuno će da zanemare činjenicu da su direktno uticali na tu okolnost - naveo je Vučević.

On je pozvao Novosađane i sve ostale da se "pozovemo pameti, da sačuvamo i svoje zdravlje i zdravlje ukućana, da sačuvamo škole i fakultete i radna mesta, da ne moramo da uvodimo restriktivne mere".

Gradonačelnik je konstatovao da je grad spreman za novi talas, kao i da do zatvaranja škola i vrtića neće doći.


Pročitajte i:

Podelite ovu vest sa drugima:

Imate komentar na vest?

Pošaljite komentar

Upozorenje: Mišljenja iznesena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove vlasnika ni urednika ovog sajta.
Komentari koji sadrže pretnje, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili nezakonit sadržaj neće biti objavljeni.



Vremenska prognoza

Trenutno — Oblačno
16°
Vlažnost: 63%
Pritisak: 1000.1 mb
Vetar: 9 m/s, SE
Uto 5° - 18° Mogući pljuskovi
Sre 9° - 15° Moguća kiša

Anketa

Treba li poništiti izbore?