Liverpul na silu nokautirao Vest Hem, Žoti Frend nije prijatelj, ali je ipak zakucao pobedu (VIDEO)

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.10.20. | 20:26

Redsi jedva slomili Čekićare u završnici - 2:1 (1:1)

Ne odiše više Liverpul onom šampionskom energijom kao prošle sezone, ali i pored toga uspeva da se zadrži pobednički mentalitet i ostane na čelu premijerligaškog karavana. Ima mnogo do toga što Jirgen Klop ima značajno skraćenu rotaciju i ne može da računa na Virdžila van Dajka, Tijaga Alkantaru, Fabinja, Nabija Keitu, Džoela Matipa, Kostasa Cimikasa i Aleksa Okslejd Čembrlena, ali kada ne može lepom igrom, onda mora na silu da uzima bodove.

Vest Hem je umalo preživeo i verovatno najteže gostovanje u paklenoj seriji utakmica koja traje više od meseca dana, odnosno još od one spektakularne pobede nad Vulvsima. Pregrmeli su nekako Čekićari gostovanje Totenhemu, dolazak Mančester Sitija, pregazili su Leter na King Pauer stadionu, ali u gradu rok’n’rola im baš ne ide. Jer, posle teškog poraza od Evertona i Liverpul je uspeo da uzme meru Vest Hemu i slavi sa 2:1 (1:1).

Izabrane vesti

Litre znoja morali su da proliju Redsi da bi uzeli tri boda večeras! Vest Hem je i pored izostanka najboljeg igrača i strelca Majkla Antonija napravio pakao braniocu titule. Jer, kada je Kevin Frend opravdano poništio gol rezerviste Dioga Žote u 80. minutu posle faula Sadija Manea nad Lukašom Fabijanskim u petercu, izgledalo je kao da bi Vest Hem mogao nekako da pregura samu završnicu i izvuče bod.

Igračima Dejvida Mojesa kao da je ponestalo snage da se konstantno brane, pa iako Žoti Frend nije bio prijatelj kod onog gledanja snimka, Portugalac je pet minuta kasnije uspeo da izraste u heroja utakmice i zakuca pobedu Liverpula! Novajlija iz Vulvsa dobro je anticipirao situaciju ispred gola Fabijanskog, natrčao na loptu i poslao je u metu za konačni preokret Liverpula koji će bar neko vreme biti usamljen na vrhu tabele Premijer lige.

Klop je susret zbog svih muka sa povredama morao da počne sa Natanijelom Filipsom kao partnerom Džoa Gomeza u srcu odbrane, ali i tinejdžerom Kurtisom Džonsom kraj kapitena Džordana Hendersona i Žoržinja Vajnalduma. I brzo se videlo da će Liverpul biti u problemu da izgura ceo meč bez primljenog gola. A to se potvrdilo na delu već posle deset minuta, kada je Pablo Fornals odlično iskoristio prostor koji mu se ukazao da matira Alisona i dovede Vest Hem do iznenađujućeg vođstva.

Liverpul je u nastavku, logično, krenuo u totalnu ofanzivu i polako krckao odbranu Čekićara koja se dugo nije dala. I možda bi izdržali gosti iz Londona da Artur Masuaku nije neoprezno startovao nad Mohamedom Salahom bukvalno u samoj završnici prvog poluvremena. Upravo je Salah odlučio da preuzme odgovornost na sebe i izvede najstrožu kaznu i nije pogrešio u toj odluci. Svima na Enfildu je laknulo, jer je Liverpul do poluvremena uspeo da anulira Fornalsov gol i na ravne časti započne drugi deo.

Na kraju se desio Diogo Žota koji se očigledno lepo uklopio u ambijent i sistem engleskog šampiona, pošto je stigao do svog trećeg potogka na Enfildu. Prethodno je bio strelac protiv Šefild junajteda i Midtjilanda. Kako je uspeo da izbegne nepovoljan ishod, Liverpul je stigao do 63. utakmice bez poraza kod kuće (52 pobede, 11 remija), čime je izjednačio najbolji klupski niz koji se završio u decembru 1980. godine. Ovo je ujedno i drugi učinak u istoriji Premijer lige i samo je Čelsi imao dužu seriju. Ona je trajala punih 86 utakmica, a prekinuta je 2008. godine...

PREMIJER LIGA – 7. KOLO

Petak

Vulverhempton - Kristal Palas 2:0 (2:0)

/Ait Nuri 18, Podense 27/

Subota

Šefild junajted – Mančester Siti 0:1 (0:1)

/Voker 28/

Barnli - Čelsi 0:3 (0:1)

/Zijeh 26, Zuma 63, Verner 70/

Liverpul - Vest Hem 2:1 (1:1)

/Salah 43 penal, Žota 85 - Fornals 10/

Nedelja

13.00: (2,60) Aston Vila (3,30) Sautempton (2,70)

15.00: (3,40) Njukasl (3,40) Everton (2,15)

17.00: (2,10) Mančester Junajted (3,45) Arsenal (3,50)

20.15: (1,67) Totenhem (3,80) Brajton (5,20)

Ponedeljak

18.30: (2,60) Fulam (3,10) VBA (2,85)

21.00: (2,75) Lids (3,05) Lester (2,75)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Pablo FornalsMohamed SalahDiogo Žota

Obaveštavaj me

Liverpul

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara