Skupština usvojila izvještaj – Odgovorni bez odgovornosti za humanitarnu katastrofu u Novom Pazaru

4
43

Skupština Grada Novog Pazara nakon više od trideset sati aktivnog rada, drugog dana zasijedanja tačno u ponoć otpočela je raspravu o stanju nastalom nakon izbijanja epidemije korona virusa na nivou grada i odgovornosti nadležnih za humanitarnu katastrofu koja je rezultirala sa više od 300 mrtvih.

Predstavnici gradskog kriznog štaba konstatovali da su svoj dio posla dobro uradili, te da su uvijek bili na raspolaganju zdravstvenom sistemu. Direktor Opšte bolnice Meho Mahmutović kazao da je ta zdravstvena ustanova dala svoj maksimum, te da su u najvećoj mjeri krivci građani jer nisu poštovali propisane mjere. Odbornici pozvali Mahmutovića da se zapita da li poslije svega treba da ostane na čelu Opšte bolnice, uz konstataciju da i pored višesatnih izvještaja nisu dobili suštinske odgovore.

Glasovima većine koju čine odbornici SDP-a i SNS-a usvojen je izvještaj svih zdravstvenih instutucija i Gradskog štaba za vanredne situacije u kojem je istaknuto da je sve urađeno kako bi se spasio svaki ljudski život, te da su svi bili adekvatno pripremljeni za epidemiju.

Podsjećamo da je najveći broj pacijenata zdravstvenu pomoć zatražio nakon izbora koji su održani 21. juna, a kojima su prethodili masovni predizborni skupovi. Grad Novi Pazar imao je u tom periodu najveći broj umrilih osoba u odnosu na broj stanovnika i u odnosu na broj laboratorijski potvrđenih slučajeva. Trećina ljekara specijalista optužila je Mahmutovića da manipuliše dokumentima u pokušaju da izbjegne odgovornost za stanje tokom juna u tom gradu i činjenicu da su pacijenti umirali zbog nedostatka kadra i smještajnih kapaciteta.


Sandžak PRESS pratite putem Facebook | Twitter | Android| iPhone

Stavovi iznešeni u ovom tekstu su autorovi i moguće je da isti ne predstavljaju stavove naše redakcije.
Komentari su vlastita mišljenja autora i redakcija zadržava pravo brisanja vulgarnih i uvredljivih komentara.

4 KOMENTARI

  1. Ovde se zna istina, on treba u tisini da napusti sviju kancelariju i da ode glavom bez obzira, ene mi neodgovorni, sta je bre briga koga za nas muslimane, u citavom svijetu nas tlace i ubijaju, njima je vazno da je sto manje muslimana u sandzaku to im je cilj a meho muha je prodana dusa…

  2. Sve je u redu bilo kaze dr. Bacevac. Nemojte da kritikujete zdravstveni sistem i njegovog sefa Loncara. Trreba Bacvac da gradi karijeru i treba da mu se otvori angio sala. I umrlo je 300 Bosnjaka, sakrite to.

  3. ada koja skupstina, MISEVI , LJIGAVCI, IZDAJNICI, SRBOFISKA BAGRA , koja je tu postavljena sa samo JEDNIM CILJEM, a to je STO JE MOGUCE VISE IZVUCI DEVIZA ( €, USD,CHF), i poslati za BG, da izdajnicka bagra more da zadrzi 10% da investira u blokove, pa napravite analjizu od kompletnog tima te izdajnicke sdp bagre koljiko su para imalji , ( svaki pojeidnacno), prije i sada.
    Money Talks, Bullshit Walks , oni su samo tu kao fikusi
    ONI SU TU SAMO KO STARLJETE , SAMO SA JEDNIM CILJEM, NASE ,BOSNJACKE PARE ( devize), da nosu za BG
    Vlasi su obrazovani, pametni, njih samo nase PARE interesuju
    Ada koja renovacija i rekustrukcija Pazarske boljnice, ko demek ONI INVESTIRAJU , pa MI BOSNJACI SANDZAKA SMO IZREKETIRANI U SADNJIH 30 godina od ove izdajnicke gamadi, da sa tim parama smo moglji jok jedan nego tri taka da napravimo
    DAJ BRE RACUN KOLJIKO PARA JE IZ SANDZAKA ZA BG otislo u zadnjih 30 godina a koljiko je doslo

OSTAVITI ODGOVOR

Molimo unesite komentar!
Ovdje unesite svoje ime

Ova web stranica koristi Akismet za zaštitu protiv spama. Saznajte kako se obrađuju podaci komentara.