Markec upalio motore, Partizan proradio!

Autor: Aleksandar Obrenović
subota 31.10.2020.
18:56
Izvor: Sportske.net

Konačno je Marković bio produktivan na terenu, Partizan upisao novu pobedu.

STARSPORT photo Belgrade Serbia
STARSPORT photo Belgrade Serbia

Povezane vesti

Nije Partizan i dalje onaj pravi, danas su protiv Mačve odigrali loše prvo poluvreme i solidno drugo, dovoljno za pobedu od 2:0 (0:0).

U prvom delu smo gledali standardnu priču Partizana protiv zgusnute odbrane protivnika, imali su problema da stignu i do kaznenog prostora, a Šapčani su se i oslobađali pritiska kako je meč odmicao.

Nemanja Stevanović koji je bio na golu crno-belih zbog temperature koju je dobio Stojković, nije imao mnogo posla na drugoj strani.

Ipak, jedna situacija je ostala sporna, Mačva je nakon pada Zukanovića koji je bio u duelu sa Vujačićem tražila kazneni udarac, ali ga nije dobila.

Jeste Partizan u prvom minutu nastavka meča.

Asano je centrirao, Ivan Obrovac je igrao rukom u kaznenom prostoru, a Natho je bio strelac za 1:0.

Mačva je imala najbolju šansu u 67. minutu utakmice nakon kiksa poslednje linije Partizana, Ortiz je tada šutirao, ali pored gola.

I onda kazna za Šapčane, Holender je uspeo da pronađe Markovića, a Čačanin je upalio motor i pobegao čuvaru, kasnije je i savladao Gordića. Igrao se 71. minut.

Mačva se nije branila do kraja, Zukanović je postigao i pogodak koji je poništen zbog faula, a kasnije je Ortiz pokušao, ali je njegov udarac otišao pored gola.

Na kraju, tri boda za Partizan u utakmici koja će veoma brzo biti zaboravljena.

baner 16

Partizan: Stojković, Miljković, S. Marković, Vujačić, Obradović, Zdjelar, Natho, Stevanović, L. Pavlović, Asano, Holender.

Mačva: Gordić, Ivić, Tripković, Obrovac, Marković, Babić, Mijailović, Zukanović, Adamović, Knežević, Božić.

Ne propustite

Ne propustite

Preporuka za vas

Obavezno pročitati

WEB preporuke

Komentari

13 Komentara

Ili komentariši kao gost:
avatar
Dr fudbala Miloje
Monday, 02.11.2020
15:23

Моторе је упалио судија.

avatar
Superliga
Sunday, 01.11.2020
10:29

Penal je upalio motore!!!

avatar
magister
Sunday, 01.11.2020
03:26

Izgubili u Nišu, izgubili prethodno u Novom sadu... pobedili Bačku u kupu i Mačvu u prvanstvu. Pa to stvarno nije za analizu.

Međutim, kao ostrašćeni navijač, osećam potrebu da po ko zna koji put ukažem na neke stvari. Pritom, neću govoriti generalno o kvalitetu onih igrača od kojih se i ne očekuje previše, kao što su neki još uvek mladi igrači, Miljković... Zanimaju me trenutno Zdjelar, po mnogim ocenama jedan od boljih, kao i Asano. Njih dvojica igraju standardno, trude se, ozbiljni su, deluje da skoro 100% ispunjavaju taktičke zamisli. Ali...

Zdjelar . ima taman potreban radius kretanja,veoma solidan u defanzivi. Što se tiče građenja akcija - ne želim da vršim poređenja da ne bih nekog uvredio, ali . izrazito nemaštovit igrač i bez gotovo ikakvog smisla za kreiranje igre. Ima mnogo lopte u nogama, ali ih uglavnom dodaje levo ili desno najbližem igraču, kao i nazad, tek ponekad - dugom loptom promeni stranu. Ne znam da li na svakoj petoj utakmici prođe između dva igrača, ili makar proba da između njih protrči i napravi nekakav višak? On je jedan od glavnih razloga što Partizan igra - dosadan i neefikasan fudbal. Ima autoritet, a forsira - dosadu. Takođe, ima veoma jak šut. Međutim, gotovo uopšte se ne nudi, ne otkriva na poziciji za šut. Nemam utisak da ume lažnjakom ili makar nekakvim prostim pomeranjem u desno, u desno, da zalomi dvaput pa da šutne sa 20-tak metara. Njegovi šutevi su obično sa 25 - 30, jaki i uglavnom predvidivi i relativno lako - odbranjivi. On je školovan igrač, ima snagu, dobija duele, ima vrlo pristojnu tehniku. Međutim, treba hitno pokušati unaprediti njegovu igru ili ga prodati.

Asano - brz, okretan, disciplinovan, spreman da ispuni svaki zadatak, školski šutira, centrira, prati igru, otkriva se. Međutim mnoge stvari - suviše školski i gotovo bez ikakvog iznenađenja za golmana. Skoro svaki njegov potez, a pogotovo šut - je predvidiv. Uglavnom šutira iz prve, dosta jako i pravilno šutira i to su uglavnom dovoljno jaki udarci. Ali, on skoro nikad ne uhvati golmana na pogrešnoj nozi, u raskoraku. Gledao sam sa koliko, očigledno uvežbanom, sigurnosti, hvata volej, šutira odbijenu loptu iz prve i gotovo uvek precizno ili malo neprecizno. Ali lopta skoro uvek ide tamo gde je golman i očekuje. Gledao sam recimo neki Leonardov gol, kad je centriranu loptu zamahujući kao da će volejom, plasirao pored golmanove stajne noge. Ne jako, ne spektakularno, ali - dao je gol. Asano uvek pokušava volej, a to je težak udarac, da se izvede precizno. To izgleda sjajno, ali zato gotovo uvek ili ide u golmana, odnosno u pravcu u kom očekuje loptu, ili biva izblokiran, jer njegovi su šutevi laki za čitanje. Koliko je samo puta šutnuo ishitreno - malo pored gola ili jako, ali mu je golman odbranio. Ponoviću, vrlo poštujem tog mladića, ali trener mora da uoči ovo o čemu pišem i da radi na kvarenju školskih reakcija. Lažnjak, štos, hvatanje protivnika u raskoraku, na pogrešnoj nozi... Tako se postižu golovi.

I da još jednom ponovim, njih dvojica su najstalniji, jajstablniji i jednom rečju - najbolji igrači Partizana. Ali, da bi Partizan bio dobar, moraju dosta toga da izmene u svom načinu igre.

avatar
BenkovackiManitas31*
Sunday, 01.11.2020
00:13
avatar
Kori Volden
Saturday, 31.10.2020
22:17

Nije partizan proradio i nije niko upalio motore, jedino sudije. Sramotno. Cist penal nije sviran Macvi, ekipi partizaija su sudije potrebne da na silu pobede najgori tim lige.

avatar
Bora Bora
Saturday, 31.10.2020
21:59

Penzionerski fudbal ja tebi ti meni nemaju oni ne snage ni volje pogotovo ovaj Natko igra fudbal kao da ima 50 godina zali para sto su dali na take levake.

avatar
brodar37
Saturday, 31.10.2020
21:28

niko ne pominje to sto je macva ostecena za cist penal na 0:0

avatar
brodar37
Saturday, 31.10.2020
21:26

niko ne pominje da je macva ostecena za cist penal na 0:0

avatar
Dr fudbala Miloje
Saturday, 31.10.2020
20:58

Почело је са пеналом да се противник отвори. Хоће ли сад да буде неко саопштење.

avatar
Deki.Stankovic.5
Saturday, 31.10.2020
23:13

Mislis na nedosudjen penal za Macvu???

avatar
Dr fudbala Miloje
Monday, 02.11.2020
15:24

Управо то.

avatar
Man united
Sunday, 01.11.2020
09:31

А пре тога чист пенал над Зукановићем није свиран. Смејурија. А имају образа Звезди нешто да спочитавају.