Dušan Tadić (AFP)
Dušan Tadić (AFP)

Fortuna je meta u Ajaksovoj streljani

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.10.20. | 14:32

Kopljanici navikli da pune mrežu Sitarda

Ako masakrom (13:0) protiv Venla prošlog vikenda nije uplašio Atalantu sa kojom je sredinom nedelje remizirao 2:2 u Ligi šampiona, domaćim klubovima, naročito onim projektovanim za borbu za opstanak, Ajaks je uterao strah u kosti. U sedmom kolu na Johan Krojf Arenu stiže Fortuna Sutard, ekipa koja u cv-u ima sijaset ubedljivih poraza od Kopljanika. Ako se Tadiću i drugovima opet otvori, mogli bismo da gledamo novo potapanje malih klubova.

Najtrofejiji holandski klub na startu prvenstva predvode Dušan Tadić (četiri gola, dve asistencije) i Entoni sa identičnim učinkom. Brazilac nije u stanju da pomogne ekipi pošto se povredio u Bergamu protiv Atalante, a nedostajaće još Muhamed Kudus i Klas Jan Huntelar. Zanimljivo da posle onog iživljavanja nad Venlom Srbin i Brazilac više ne dele epitet najboljeg strelca ekipe, već je na čelo iskočio 19-godišnji Lasina Traore, petostruki strelac u rekordnom trijumfu. Momak iz Burkine Faso imao je i tri asistencije.

Izabrane vesti

Sada se najubojitiji napad nameračio na najporozniju odbranu lige i gosti će moći da pevaju ako ne prime četiri, pet golova, što se dešavalo u poslednja dva međusobna okršaja. U tim mečevima briljirali su Kvinsi Promes i David Neres sa po tri gola, odnosno Dušan Tadić sa jednim manje. Takođe, Ajaks je u poslednjih devet odmeravanja snaga sa Sitardom u pet navrata postizao četiri ili pet golova.

Deluje da poslednjeplasirana Fortuna, jedna od četiri ekipe bez pobede od starta prvenstva, dolazi u streljanu, ali ne da nišani i da se diči preciznošću, već da bude meta surovih Kopljanika.


tagovi

Dušan TadićAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara