Naslovna » Izlasci » Festivali » 52. BEMUS: Otkazana su tri koncerta
52. BEMUS: otkazani koncerti
52. BEMUS: otkazani koncerti

52. BEMUS: Otkazana su tri koncerta

Zbog trenutne nepovoljne situacije sa virusom korona u Beogradu došlo je do otkazivanja tri koncerta na ovogodišnjem 52. BEMUS-u.

Beogradske muzičke svečanosti koje bi trebalo da se održe od 1. do 13. novembra 2020. u organizaciji Centra beogradskih festivala, najavili smo na OVOM LINKU.

Ipak, ima izmena.

Pijanistkinja Marta Argerič otkazala svoj dolazak u Beograd, na preporuku ličnog lekara da ne putuje u trenutnoj epidemiološkoj situaciji.

Nažalost, zato je otkazan koncert na Svečanom otvaranju 52. BEMUS-a koji je bio zakazan za nedelju, 1. novembar, kada je čuvena pijanistkinja trebalo da nastupi u Kolarčevoj zadužbini uz pratnju Simfonijskog orkestra RTS sa dirigentom Luisom Gorelikom. Ovom prilikom bilo je planirano i izvođenje dela nedavno preminule kompozitorke Isidore Žebeljan.

Ulaznice za koncert Marte Argerič i Simfonijskog orkestra RTS se mogu zameniti ili se novac može povratiti na blagajni Kolarca od utorka, 3. novembra.

Koncert gitarskog kvarteta 40 Fingers na programu BEMUS-a, koji je trebalo da se održi u Kombank dvorani 4. novembra, otkazan je se zbog nemogućnosti umetnika da doputuju iz Italije iz epidemioloških razloga.

Za sve informacije o novom datumu koncerta ovog sastava i zameni ulaznica možete se obratiti isključivo kancelariji Gitar Art festivala putem mejl adrese: office@gaf.rs

Koncert Big benda RTS-a sa solistima, koji je trebalo da se održi 6. novembra u okviru programa 52. BEMUS-a u Kolarčevoj zadužbini, otkazan je usled bolesti izvođača. Bilo je planirano da pred beogradsku publiku, osim Big benda RTS-a, izađu i pijanista Peter Rajter, saksofonista Frančesko Sančuti, trombonista Samuel Blaser i trubač Martin Auer.

Već kupljene ulaznice za koncert se mogu zameniti za bilo koji program na ovogodišnjem festivalu, u istoj kategoriji cene, ili se novac može povratiti na blagajni Kolarčeve zadužbine.

(danubeogradu.rs)

Uređuje: Dan u Beogradu

Dan u Beogradu osnovan je 2011. godine i jedan je od najčitanijih lokalnih portala u Srbiji. Osnivač i glavni urednik je Nenad Mandić - Ah Neša.