Foto: Reuters
Foto: Reuters

Praznik mržnje u Milton Kinsu

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.10.20. | 11:58

Donsi pobeđivali Vimbldon pet puta u devet mečeva

Ovaj vikend donosi nam derbi timova čije je rivalstvo prema izboru komentatora svrstano među osam najžešćih u engleskom fudbalu, Milton Kinsa i Vimbldona. Ljuti protivnici ukrstiće koplja prvi put u 2020. i to u oviru 10. kola engleske Lige 1.

Rivalitet je nastao tako što je nekadašnji FK Vimbldon preseljen u Milton Kins i praktično su od njega formirani Donsi. Navijači starog Vilmldona to nisu mogli da prihvate, osnovavši te iste 2002. godine novi klub AFC Vimbldon. I mržanja je počela da se širi.

Izabrane vesti

U ovom trenutku na tabeli nešto bolje stoji londonski tim koji posle devet kola ima 12 bodova, odnosno po tri pobede, poraza i remija. Četiri boda manje osvojili su Donsi, ali su poput predstojećeg rivala napravili zadovoljavajuću uvertiru pred okršaj u Bakinghemširu. Savladali su Vigan 2:0 dozvolivši mu samo jedan udarac u okvir gola. Neuporedivo bolje igraju na domaćem terenu gde su iz četiri utakmice uzeli sedam podova, uz maksimalan učinak na poslednja dva domaćinstva. Donsi će morati da se paze najopasnijeg igrača Vimbldona Džoa Pigota koji je pokupio zasluge za sedam od 11 golova gostiju (3 gola, 4 asistencije).

Sa druge strane izabranici Glina Hodžesa bili su bolji od Blekpula minimalnim rezultatom, ali odnos snaga na terenu bio je takav da su imali sreće da sačuvaju mrežu i izbore se za ceo plen. U poslednja dva međusobna susreta ljutih rivala zaokružen je tip GG3+. Četiri utakmice pre toga nije bilo naročito efikasno – dva puta je bilo po 2:0 i po jednom minimalac i remi bez golova. Od 2012. godine kada datira njihov prvi duel, dva puta je bilo nerešeno, u dva navrata je pobeđivao Vilmbldon, dok Donsi mogu da se pohvale sa pet trijumfa.


Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara