DSS traži rešavanje problema građana koji žive kod Starog sajmišta 1Foto: FoNet/Ognjen Stevanovć

Demokratska stranka Srbije zatražila je od gradskih vlasti u Beogradu odgovor na pitanje postoji li plan za rešavanje problema sa kojima se suočava 600 porodica koje žive na prostoru od mosta Gazela do Starog Savskog mosta, s obzirom da se planira rušenje Starog savskog mosta i uređenje nekadašnjeg logora „Staro sajmište“.

Ta stranka navodi da stanovnici tog naselja nisu mogli da dobijaju društvene stanove, jer imaju rešeno stambeno pitanje, ali te kuće nikada nisu mogle da se legalizuju, iako su zahtevi podneti i pre 30 godina.

Naselje se 70 godina vodi kao nehigijensko, ne postoje ni kišna ni fekalna kanalizacija, a u isto vreme stanovnici plaćaju najviši porez, jer se to vodi kao „prva ekstra zona stanovanja“, ukazuje DSS.

U DSS su uvereni da stanovnici tog naselja ne žele da budu prepreka razvoju Beograda, ali upozoravaju da oni ne smeju da budu izbrisani iz planova vlasti, ili investitora koji su zainteresovani za tu lokaciju, i da se mora naći rešenje kako se ne bi desilo da ostanu bez domova u kojima decenijama žive, a da zauzvrat ne dobiju odgovarajući smeštaj.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari