Inicijativa Odbranimo Košutnjak: Policija nam zabranila okupljanje 1Foto: Screenshot/BIZLife

Inicijativa „Odbranimo Košutnjak“ saopštila je danas da je Policijska uprava u Obrenovcu zabranila održavanje akcije „Odlučno protiv zagađivača“ ispred fabrike „Mei Ta“ u Bariču 7. novembra, za koju su aktivisti te organizacije pokušali da predaju obaveštenje.

U saopštenju inicijative navodi se da su dežurni u Policijskoj upravi odbili da prime obaveštenje koje pokušali juče da predaju, za akciju kojoj bi prisustvovalo do 20 ljudi.

„Po dolasku u policijsku upravu, aktiviste Inicijative dočekali su pripadnici Ministarstva unutrašnjih poslova koji su naveli kako oni ovakav skup ne mogu da odobre, jer kako kažu ‘možda radnici fabrike odluče da se pridruže akciji, te prisustvo ljudi bude više od 20’, preteći da će ukoliko se akcija ipak održi na lice mesta poslati maricu da pohapsi organizatore“, dodaje se u saopštenju.

„Odbranimo Košutnjak“ piše da je kineska fabrika „Mei Ta“ u Bariču sagrađena bez urađene Studije o zaštiti životne sredine i da je jedan od najvećih zagadhivača u okolini Beograda, na šta su želeli da ukažemo tom akcijom.

„Postupak policijske uprave jasan je dokaz da vlasti i njihovoj mašineriji nije stalo do života i zdravlja ljudi, već da štite interes stranog investitora, trenutno najvećeg zagađivača“, ocenjeno je u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari