Luka Cvetićanin (©MN Press)
Luka Cvetićanin (©MN Press)

TSC na Krovu, Čuka protiv teorije, Inđija se probudila

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.10.20. | 10:05

Rad favorit na Banjici protiv Zlatibora

Inđija, Banovo brdo, Banjica, Voždovac i naposletku Topčidersko brdo. Baš tim redom. I dok je Mačvi unapred jasno da na stadionu Partizana teško da ima čemu da se nada protiv crno-belih, Metalac, Novi Pazar, Zlatibor i TSC imaju svoju računicu. Da li sa pokrićem, ostaje da vidimo.

Sastav iz Gornjeg Milanovca stiže na gostovanje zeleno-belima u Inđiju, osokoljena serijom pozitivnih rezultata. Metalac je nanizao pet susreta bez poraza u Superligi i pun optimizma iščekuje rivala, koji se probudio dolaskom novog kormilara Dejana Čelara. Inđija je ostvarila dve pobede, savladavši Zlatibor i OFK Bačku.

Izabrane vesti

"Pobeda u prethodnom kolu bila je veoma važna, prvenstveno sa psihološkog aspekta. Povezali smo dva dobra rezultata. U igri, u nekim taktičkim stvarima, još uvek nismo na maksimumu. Treća utakmica u nizu, najteža, jer nekako se očekuje da pobedimo kod kuće. Znate i sami, unapred upisani bodovi se najteže osvajaju. Izuzetno respektujemo Metalac, mislim da su kao ekipa na višem nivou od Zlatibora i Bačke i da nas čeka zahtevna utakmica. Agresivni su u defanzivi, imaju dosta obučenih igrača uglavnom iz Partizana. Imaju takođe i jak mentalitet. Kadrovska situacija je sada bolja, Jovan Krneta se priključio maksimalno treninzima, Bakić je odradio kaznu zbog kartona, tako da ćemo biti kompletni", ocenio je Čelar.

Loše stanje terena ne bi trebalo da bude izgovor, a svestan je toga i šef stručnog štaba gostiju Žarko Lazetić.

"Znamo sve o njima, analizirali smo ih dobro. Oni su u usponu, pobedili su poslednje dve utakmice od kako su promenili trenera, dobra su i vrlo organizovana ekipa. Imamo informaciju da je teren u malo lošijem stanju. Nadam se samo da će takvi uslovi dozvoliti da realizujemo ono što smo planirali, a to je da se nametnemo, jer smo takođe u dobroj formi. Posle jednog pada, energetski pre svega u prethodnom kolu i tom prvom poluvremenu s Radnikom, očekujem reakciju igrača, da u meč sa Inđijom prenesu sve ono što sada rade, jer fenomenalno treniraju ove nedelje", reči su Lazetića.

Status velikog favorita ima Čukarički, kojem na noge stiže Novi Pazar. Dva rivala sastala su se pre deset dana kraj Jošanice u okviru Kupa Srbije, a iako desetkovan izostancima ključnih igrača sastav Dušana Đorđevića izvojevao je lagan trijumf (1:3). Teorija da je teško savladati istog rivala u kratkom periodu je obično tačna, ali naruku Brđanima ide forma Pazaraca na strani, gde su sakupili svega dva boda iz šest duela i primili čak 15 golova.

Na težem ispitu biće TSC, koji putuje na megdan Voždovcu. Golovi bi tamo trebalo da budu mudriji izbor nego konačan ishod. Posle teškog gostovanja u Novom Sadu i nerešenog rezultata protiv Proletera, Zmajevi imaju posla sa Lavovima iz Bačke Topole.

Na poslednjem protokolarnom testiranju koje je fudbalski klub Voždovac sproveo u sredu, tri osobe pozitivne su na Kovid-19 i u skladu sa propisima nalaze se u samoizolaciji. Uprkos tome, na Krovu nas u okviru 13. kola Linglong Superlige Srbije, u subotu od 15 časova očekuje jedan od zanimljivijih duela jer se sastaju dve ekipe koje su u odličnoj formi i igraju napadački fudbal.

O respektu protivnika i očekivanjima, govorio je pomoćni trener Zmajeva Dobrivoje Mutavdžić.

"U goste nam dolazi jedna od najorganizovanijih ekipa u Superligi, koja je svoj kvalitet i mogućnosti pokazala u kvalifikacijama za Ligu Evrope. Očekuje nas teška utakmica, ali ja verujem u nastavak niza dobrih rezultata i igru koju naši momci mogu da pruže".

SUPERLIGA - 13. KOLO

Petak

Vojvodina - OFK Bačka 3:1 (2:0)

/Zukić 27, Bojić 40, Vukadinović 61 - Krčmarević 82/

Subota

13.00: (2,55) Inđija (3,10) Metalac (2,90)

15.00: (1,45) Čukarički (4,40) Novi Pazar (7,25)

15.00: (2,65) Voždovac (3,25) TSC (2,70)

15.00: (1,95) Rad (3,40) Zlatibor (4,10)

17.00: (1,13) Partizan (9,50) Mačva (16,0)

Nedelja

15.00: (1,68) Mladost (3,70) Proleter NS (5,30)

15.00: (3,00) Napredak (3,20) Spartak (2,45)

15.00: (2,75) Javor (3,25) Radnički (2,60)

15.00: (11,0) Radnik (5,50) Crvena zvezda (1,28)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

SuperligaČukaričkifk voždovacNovi PazarTSC Bačka TopolaInđijaMetalac

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara