Zoran Đorđević postaje ambasador na Kubi ili direktor Pošte?

Razmatra se mogućnost da doskorašnji ministar rada Zoran Đorđević postane novi ambasador Srbije na Kubi, saznaje Danas nezvanično iz diplomatskih izbora.
Zoran Đorđević postaje ambasador na Kubi ili direktor Pošte?
Foto: 021.rs
Prema tvrdnjama sagovornika Danasa, aktuelnom diplomatskom predstavniku Srbije u toj karipskoj državi Danilu Pantoviću naredne godine ističe četvorogodišnji mandat, i njega bi mogao da zameni Đorđević.
 
S druge strane, Blic piše da će Đorđević najverovatnije "naslediti" Miru Petrović na direktorskom mestu u Pošti Srbije. Izvori Danasa tvrde da ni takva opcija nije isključena, ako se uzme u obzir resor koji je on vodio u prethodnom sazivu vlade.
 
Nedavno je objavljeno i da Srbija nikad nije imala više upražnjenih mesta u diplomatskim predstavništvima, u skoro 30 njih, da su svi kojima su istekli mandati povučeni pred izbore, i da se očekuje da se sada posle formiranja vlade ta mesta popune.
 
Prestankom mandata prošle vlade mesto u Nemanjinoj 11 izgubila je i Slavica Đukić Dejanović, dosadašnja ministarka bez portfelja, zadužena za demografiju i populacionu politiku. Uveliko se tvrdi da će ona biti specijalna savetnica novoizabranog predsednika Narodne skupštine Ivice Dačića, ali pojedine diplomate ističu za Danas da ne treba isključiti ni mogućnost da bude imenovana za ambasadorku.
  • Gerontoloski

    01.11.2020 12:25
    Pozdrav od zatocenih
    Finasista najsireg spektra. Moze vozac, moze postar, moze ambasador.. Stari u domovima ga proklinju svaki dan.. .. Ni u julu ni u avgustu ih navodno zbog korone nije pustio iz soba na vazduh.. Molili ga, pisali i njemu i krznom stabu da im se dozvoli da izadju na svez vazduh, u setnju i nista.. Zatoceni u zgradi od marta. Stitio ih i brinuo o njima tako sto ih je zatvorio u sobe 8 meseci. Ljudi postali nepokretni i anemicni od te brige i nege. Nece da zaposle ljude u domovima ali trose na novogodisnju rasvetu i ove godine. Pa kako bre spavate vi neljudi?!?!?!
  • Kocka do kocke

    01.11.2020 00:27
    Rulet
    Direktor poste, ministar energetike, gradonačelnik Grocke, Precednik vlade... Nije ni bitno, daj neku poziciju
  • Filip

    31.10.2020 16:32
    Ne na Kubu, nacice tamo posao Taksiste.... otice od mafijaske firme SNS...

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Počinje popis belih roda u Srbiji

Društvo za zaštitu i proučavanje ptica Srbije saopštilo je danas da će od 22. aprila do 31. maja raditi prvi krug popisa belih roda u Srbiji, a u drugom krugu popisivaće rode od 17. juna do 15. jula.