Dan žalosti u sedam crnogorskih opština 1Foto: FoNet/Marko Mišić

Povodom smrti mitropolita crnogorsko-primorskog Amfilohija u sedam opština u Crnoj Gori, sutrašnji dan, 1. novembar, kada će biti i sahrana mitroplita, proglašen je za dan žalosti.

To su odlučile lokalne uprave u Beranama, Plužinama, Tivtu, Kotoru, Herceg Novom, Budvi i  Andrijevici.

U Andrijevici je povodom smrti mitropolita proglašena trodnevna žalost od petka, kada je mitropolit preminuo, do nedelje, kada će biti sahranjen.

Manadatar za sastav nove vlade Zdravko Krivokapić kao i neke partije zatražile su od sadašnje odlazeće vlasti koju vrši DPS da se povodom smrti mitropolita Amfilohija proglasi dan žalosti u celoj Crnoj Gori, ali do sada to nije urađeno.

U Crnoj Gori, od 23 opštine koliko ih ima, vlast vrši DPS sa koalicionim partnerima dok u opštinama koje su su proglasile dan žalosti povodom smrti mitropolita Amfilohija vlast vrši opozicija u odnosu na dosadašnju vlast koju je vršila Demokratska partija socijalista.

DPS na republičkom nivou odlazi u opoziciju jer će je zameniti vlast sastavljena od tri koalicije koja je pobedila na izborima održanim 30. avgusta, a čije formiranje se očekuje narednih dana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari