De Brujne, Verner i Salah (©Reuters)
De Brujne, Verner i Salah (©Reuters)

Siti, Čelsi i Liverpul u pohodu na bodove: Vajlder i Šarp sanjaju jubilej, Barnli odmoran, Enfild uklet za Mojesa

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.10.20. | 09:37

Tri utakmice, tri favorita

Tri utakmice, tri favorita. Mančester Siti, Čelsi i Liverpul izlaze danas na teren u pohod na bodove. Lakih rivala, videli smo već, ove sezone u Premijer ligi nema, jer iako je "fenjeraš" Šefild Junajted će nekome da uzme meru. Ujedno, Barnliju će morati da "krene", a Vest Hem se dokazao kao opasna "mina".

Poslednji sastanak Oštrica i Građana na Bramal Lejnu završen je pobedom gostiju. Mančester Siti rastužio je domaćina negde u smiraj susreta pogotkom Serhija Aguero na dodavanje za Kevina de Brujnea, a Šefild nije uspeo da realizuje gomilu stvorenih prilika. Kalendar ekipe Krisa Vajdlera je neverovatno težak. Pre nedelju dana Liverpul je slavio sa 2:1. Ranije je Arsenal izborio pobedu, ponovo 2:1, što će reći da Oštrice nisu toliko tupe, i da je pitanje trenutka kada će krenuti u berbu bodova.

Izabrane vesti

Ekipa Pepa Gvardiole je tokom sedmice izborili pobedu nad marseljom u Francuskoj u okviru Lige šampiona, ali čini se da će im ovo biti jači test. Stvorio je Šefild mnogo šansi protiv Redsa, a takođe bi i danas mogao da bude direktan jer je unapred otpisan i nema šta da izgubi. Siti ne briljira u ligi, tek je na 13. mestu, mada sa utakmicom manje od konkurencije, a u poslednjem kolu je podelio plen na gostovanju Vest Hemu (1:1).

Tradicija je na strani Sitija, koji nikada nije izgubio od Oštrica u Premijer ligi, a do sada su odigrali osam duela. Interesantno, Vajlder je trenutno na koti od 99 pobeda na klupi Šefilda, dok Biliju Šarpu nedostaje jedan gol da stigne do 100. ligaškog u dresu ekipe iz grada čelika.

Aguero, Fernandinjo i Mendi su i dalje van stroja, dok su Ake i Žezus pod znakom pitanja. Kod domaćih neće biti Fleka, Museta i O'Konela.

Tokom nedelje najbolji klubovi Evrope igrali su utakmice Lige šampiona i Lige Evrope. Čelsi nije ostavio šansu Krasnodaru, a Barnli nije redovan učesnik takvih takmičenja. Ekipa Šona Dajša odmarala se i pripremala za prijem londonskog tima (16.00).

Barnli je tekuću sezonu počeo prilično slabo. Izgubio je od Lestera (4:2), Sautemptona (0:1), Njukasla (3:1), Totenhema (0:1) i pride od Mančester Sitija u osmini finala Liga kupa (0:3). Podatak da je Čelsi neporažen na proteklih šest gostovanja na Tarf Muru, ne sluti na dobro za domaćine. Šon ne može da računa na Korka i Bena Mija, a neizvesni su Bardsli, Gudmundsona i Piters.

Lampardov tim je krenuo promenljivo, osvojivši devet bodova u šest borbi, a ni sada se ne može sa sigurnošću reći da je Frenk ukomponovao odbranu. Zaista, legendarni as uspeo je da pronađe ravnotežu između odbrane i napada, ali njegov projekat na Stamford Bridžu je još u ranoj fazi. Pridošlice se još prilagođavaju.

I za kraj, duel šampiona sa Čekićarima (18.30). Pre početka sezone, navijači Vest Hema bili su zabrinuti zbog teškog rasporeda. Krenuo je londonski tim sa dva poraza. Međutim, Čekićari su se podigli i osvajanjem osam bodova iz četiri meča smirili su situaciju. Lester i Vulverhempton su deklasirani, a po bod u sudarima sa Mančester Sitijem i Totenhemom pokazuju da je Vest Hem kamenčić u cipeli.

Na Enfildu Čekićare očekuje još jedan težak meč, gde trener Dejvid Mojes nikada nije slavio u prvenstvu. Čak 15 puta je gostovao Liverpulu i nikada se nije radovao. Dobar znak za četu Jirgena Klopa, koja ne blista, već igra onoliko koliko joj je dovoljno da bude u vrhu. A, loš znak je gomila povreda. Nedostaju Van Dajk, Okslejd-Čemberlen i Fabinjo, a pod znakom pitanja su Alkantara, Kejta, Matip i Cimikas. Sa druge strane, Mojes neće moći da koristi jednog od najjačih aduta Majkla Antonija, koji se nedavno povredio, dok je novajlija Said Benrama još nespreman.


tagovi

Premijer ligaLiverpulČelsiVest HemMančester SitiŠefild junajtedBarnli

Obaveštavaj me

Liverpul
Man. Siti
Čelsi

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara