Štimac ponovo progovorio o Mihajloviću i mržnji prema Srbima

Vreme čitanja: 2min | sub. 31.10.20. | 09:54

Čudni rezoni nekadašnjeg selektora Hrvatske

Igor Štimac, nekadašnji hrvatski fudbaler i selektor, govorio je o odnosu prema Srbiji i Srbima.

On je gostovao Indeksu, a jedna od tema je bio i njegov odnos prema Siniši Mihajloviću.

Izabrane vesti

Dvojica legendarnih fudbalera su imali istoriju sukoba tokom igračkih dana, a susreli su se i kao selektori timova svojih država.

“Incidenti su počeli zbog njegovih startova, uklizavao je da bi lomio noge. Ja se nisam mirio kao osoba, ali je naša dužnost bila da se pomirimo jer nas slede mase. Mi, kao čelni ljudi naših reprezentacija, smo imali dužnost tako da postupimo. Možemo biti ponosni što smo tako reagovali u tim trenucima, postupili su razumno. Mesec dana pre te utakmice nisam davao izjave i nisam nudio mesta da se nešto pogrešno protumači”, naveo je Štimac.

On je istakao i da mu je pobeda nad Srbijom najdraža u karijeri.

“Protiv Jugoslavije na Maksimiru nisam igrao zbog suspenzije i tada smo izgubili. Kao selektoru mi je bio imperativ da pobedim Srbiju jer sam nasuprot sebe imao selektora sa kojim sam kao igračem imao konflikt. Posebno je težak bio pritisak koji se stvarao pre utakmice sa Srbijom na u Zagrebu”.

Štimac se osvrnuo i na uvrede prema Srbima na hrvatskim stadionima.

Nisam video da se šalju kazne kada se viče: ‘Štimac Turčine’. Video sam samo da se skače kada se radi o srpskoj manjini. Onaj ko želi da vređa neka ostane kod kuće. Zašto mi apostrofiramo samo mržnju prema Srbima? Pa nisu oni jedini prema kojima se ispoljava mržnja na sportskim borilištima. U Hrvatskoj svi mogu mirno da žive i dišu, kod nas nema povlašćenih vrsta i ne treba to da se potencira”, podvukao je Štimac.


tagovi

Igor ŠtimacSiniša Mihajlović

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara