Foto: Reuters
Foto: Reuters

Bristol 11 godina čeka na čerupanje Kanarinaca, Ivić i Votford gostuju Barnsliju

Vreme čitanja: 3min | sub. 31.10.20. | 09:34

Norič i Bristol desetkovani na Ešton Gejtu, Stršljenovi traže produžetak serije nepobedivosti

Veljko Paunović je sinoć prvim porazom na klupi Redinga otvorio 9. rundu Čempionšipa, a tokom današnjeg dana na programu će biti još 11 utakmica u drugom rangu engleskog fudbala.

Na Ešton Gejtu sastaju se Bristol Siti i Norič (13.30), timovi koji su u dosadašnjem toku sezone jasno pokazali da im je ambicija borba za promociju u Premijer ligu. Oba sastava poprilično su desetkovale povrede, s tim što deluje da se ipak domaćin nalazi u nešto težoj poziciji. Moraće da se bori za bodove bez Alfija Mosona koji je podvrgnut operaciji kolena, faliće Stiven Sesenjon i Andreas Vajman, kao i Lajam Volš, Džo Vilijams i Nejtan Bejker.

Izabrane vesti

Gostujući tabor biće oslabljen neigranjem levog beka Ćavija Kintilje, štopera Kristofa Cimermana, odnosno napadača Adama Ajdaa koji izdržava suspenziju zbog isključenja protiv Vikomba.

Robinsi nisu napravili adekvatnu uvertiru za večerašnji duel budući da im je tri dana ranije jednim golom presudio Bornmut. Norič je sredinom nedelje jedva izvukao živu glavu protiv Brentforda, pošto je Meklin pogodio u 87. minutu za 1:1. Sada i jedne i druge očekuje ozbiljan test. U boljoj formi su svakako Kanarinci – pre pomenutog remija, pobeđivali su Roteram, Birmingem i Vikomb, dok je tim sa jugozapada Engleske u 6. i 7. kolu remizirao sa Barnslijem, odnosno pretrpeo poraz od Midlzbroa. Odbrane su solidno utegnute i kada je reč o ekipi Dina Holdena koja je primila sedam pogodaka identičan broj kao i Norič. Napadi za sada nisu previše raspucani, ali prethodna dva međusobna duela nagoveštavaju goleadu na Ešton Gejtu.

U poslednjem odmeravanju snaga, Norič je posle preokreta slavio na Kerou roudu 3:2. Ono što je poprilično upečatljivo jesete da su timovi zajedničkim snagama uputili gotovo 40 udaraca ka golu rivala, od čega je 14 išlo u okvir. Pretposlednji duel doneo je remi 2:2, a naglasićemo da je u prethodnih osam mečeva Norič pobeđivao pet puta uz tri remija. Bristolu sećanje na pobedu protiv Kanarinaca nije sveže jer se poslednja dogodila februara 2009. godine.

Preostalih deset mečeva subotnjeg programa igraće se od 16.00, a Vladimir Ivić će sa svojim Votfordom pokušati da izbegne sudbinu pomenutog sunarodnika Veljka Paunovića. Preko puta stoji Barnsli koji je od starta sezone upisao samo jedan trijumf, pa će Stršljenovi na Oukvelu imati epitet blagog favorita.

Prva stvar koju želim da vidim je više energije. Takođe, tražim od mojih momaka da pokažu glad za pobedom. Ukoliko toga ne bude bilo, nećemo pobediti. Ako želja za pobedom nije veća od protivnikove, naš kvalitet neće doći do izražaja. Ne smemo da budemo zadovoljni bodovima koje smo osvojili u poslednje dve utakmice, jer smo u obe primali golove iz prekida“, istakao je Ivić određene nedostatke koji su se manifestovali u igri njegovog tima prethodnih dana i nedelja.

Votford gostuje ekipi koju je u prethodnih pet međusobnih susreta četiri puta pobeđivao uz jedan poraz. Zanimljivo da je jedini neuspeh u tom periodu zabeležen minimalnim rezultatom, a da je tim sa Vikaridž Rouda poprilično ubedljivo pobeđivao. Poslednji put 3:0, a pre toga 5:1, odnosno 4:1. Doduše timovi su se poslednji put sastali pre šest godina.


tagovi

ČempionšipNoričNorič SitiBristolBristol SitiVladimir Ivić

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara