Filter za decembarsko sito 1Foto: STARSPORT (arhiva)

Kada se zoveš Partizan, igraš meč na svom stadionu i za protivnika imaš najgori superligaški tim, uz čije ime stoji mizernih pet bodova iz 12 utakmica, onda ne bi smelo da se postavlja pitanje pobednika u subotnjem meču u Humskoj.

Međutim, navijači crno-belih su toliko nespokojni posle remija sa Metalcem, podele „plena“ sa Crvenom zvezdom i poraza od niškog Radničkog da strepe da bi ekipa mogla da promaši i šabački „zicer“ za prekid niza negativnih rezultata, a to još više produbi  jaz između između „parnog valjka“ i Crvene zvezde, pa i Vojvodine između njih.

Jer, gosti nemaju šta da izgube na mestu gde su već prežaljeni, a domaćin će igrati pod pritiskom sopstvenih izneverenih očekivanja od ovog prvenstva, pod teretom nerešenih problema u igri i s jedinim kiksom u šest duela s istim protivnikom (0:0, 2018. godine) u malom mozgu.

– Nismo u najboljoj situaciji, ali znamo šta nam je činiti. Cilj nam je da dođemo do igre i rezultata. Takođe, hoću da se na ovoj i svakoj sledećoj utakmici do zimske pauze lično uverim ko može, a ko ne može da odgovori zahtevima Partizana. Sledi rekonstrukcija tima u decembru – kaže trener Aleksandar Stanojević.

Mnogi navijaju za veću minutažu klinaca iz klupske škole fudbala na proleće, na uštrb skupih stranaca, čije partije još od drugog dela prošle sezone nisu na nivou visokih ugovora.

– Prvo, ne možete svima dati šansu, a drugo – ona se mora zaslužiti na treninzima ili test utakmicama utorkom. Što se tiče stranaca, oni već neko vreme igraju vrlo neubedljivo ili na mahove dobro. Na jačim mečevima su uglavnom pravi, ne i protiv slabijih rivala. Menjaćemo neke stvari na zimu. Sve do tada poslužiće kao filter i meni i klubu – najavljuje čovek čiji je prvi mandat Partizanu doneo jednu sezonu u Ligi šampiona, dve domaće titule i jedan nacionalni Kup.

Iz milion razloga, njegov sadašnji učinak je potpuno drugačiji, pa se logično nameće pitanje da li je mogao i morao neke stvari (u)raditi bolje u Evropi i Superligi, naročito u srpskom šampionatu.

– Uvek se preispitujem posle utakmica, posebno nedobijenih. Recimo, možda sam pogrešio što nisam  istrpeo Filipa Stevanovića u Nišu nego sam ga zbog taktičke nediscipline već na poluvremenu zamenio. Inače je fin i kulturan momak, verujem u njega i nemam nijedan znak pitanja uz njegov fudbal, ali ima samo 18 godina i nije mu lako da se nosi sa pričama o bogatom transferu u inostranstvo – navodi Stanojević, koji će protiv Mačve upariti ofanzivne novajlije Žan-Kristofa Bajbeka i Filipa Holandera.

U sastavu ni ovog puta neće biti povređenih kreativaca na sredini terena Sejdube Sume i Miloša Jojića, ali bi za meč trebalo da konkuriše njihov oporavljeni kolega Lazar Marković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari