Vladimir Micov (©MN Press)
Vladimir Micov (©MN Press)

Italijanska liga na dlanu - ko nema sponzore, ko je u finansijskim problemima, kome navijači sede “na klupi” gostiju?

Vreme čitanja: 6min | sub. 31.10.20. | 08:46

Vodič za pravljenje tiketa u prvoj košarkaškoj ligi Italije

Za sve ljubitelje klađenja na košarku, spremili smo priručnik za ovo kolo italijanske Lega A, s tim što ovo predstavljanje svih timova, uz pomoć asa Olimpije iz Milana, Vladimira Micova, možete da koristite i u narednim kolima i utakmicama.

Upoznajte se sa 18 timova italijanskog šampionata. Jasno je da ima mnogo zaljubljenika u fudbalsku Seriju A, ali ima i mnogo, posebno nostalgičnih ljubitelja košarke lige Italije…

Izabrane vesti

Probali smo da što bliže predstavimo timove koji se takmiče ove sezone u ligi, a Micov je kroz dugogodišnje iskustvo igranja u ovoj zemlji rado odgovorio na poziv MOZZART Sporta i preneo nam utiske oko ekipa koje se takmiče, te nam naveo njihove dobre, ali i loše strane i u organizaciji klubova, ali i samih ekipa.

Ostavili smo komentar Micova i na utakmice koje će biti odložene, čisto da biste imali u vidu i te ekipe za pravljenje tiketa za naredna kola italijanskog šampionata.

Uz dodatnu ogradu da neke dodatne utakmice mogu biti naknadno odložene zbog problema sa virusom korona.

BREŠA - VIRTUS ROMA

Mislim da će dobiti Breša. Jer Roma je još od leta imala velikih finansijskih problema, hteli su da prodaju klub. Onda je ta američka kompanija došla, ali koliko sam shvatio oni bi da ulože od sledeće sezone. Mi smo igrali pre dva kola protiv njih. Kako da kažem, vidite dresove koji su jednobojni, nemaju ni spoznore, stvarno to su neki stranci koje prvi put vidim u životu. Italijani su tu da bi popunili broj. Bez pobede su. Mislim da nisu jednom dobili platu, nisu im dodeljeni stanovi, već su onako privremeni, do nekog useljenja. Većina njih ima porodice, pa su se žalili, neki i pretili štrajkom. Vidim da povrh svega imaju par pozitivnih igrača, suspendovali su treninge. Loša situacija. Greota je da tako veliki, lep grad, glavni grad, jednostavno nema košarkaški klub. Uvek je hala maltene prazna, a ogromna je hala.

Definitivno će to Breša dobiti. To je dobra ekipa, igra Evrokup, stvarno ima dobrog trenera, par dobrij stranaca. Mislim da im šuter neće igrati. Imaju na trojci Drua Kroforda koji je igrao kod nas. Ne znam u kakvoj je formi Ristić jer je malo kasnio zbog papira.

KANTU - TRST (ODLOŽENO)

Kantu ima jednog plejmejkera pozitivnog i on neće igrati. Zanimljiva ekipa gde uvek svi stranci napuste ekipu i dovedu novih pet-šest pretežno Amerikanaca koji dolaze sa koledža i željni su dokazivanja. Uvek nađu hemiju, brzo naviknu jedni na druge. Često su u sredini tabele, ali znaju da naprave neko iznenađenje.

Trst je vođen od dobrog trenera, on ih je uveo iz druge u prvu ligu. Odatle je Mozli stigao u Partizan. Imaju zanimljiv sastav, imaju Amerikanca, atletski jakog igrača. Željni su dokazivanja. Ovo je veliki market za njih da se dokažu. Mislim da Trst ima veće šanse. Da Kantu igra pred navijačima ,sigurno bi Kantu bio favorit jer ima jedne od najboljih navijača u Italiji. Sada u ovoj situaciji, narednih mesec dana će biti prazne sve dvorane.

PEZARO - KREMONA

Pezaro ima dobru priču. Oni su prošle godine bili na skoru 0-15, pa su zanimljivo dobili Fortitudo na strani, a mi smo recimo tamo izgubili. I dobro, prekinulo se prvenstvo, trebalo je da idu u drugu ligu, ali odustale su ekipe, pa je to ponuđeno drugim ekipama iz druge lige, i one su odustale zbog finansijskih problema, pa je tako Pezaro ostao u ligi. Pezaro je našao nekako novac, grad im daje besplatno halu, otišli su neki igrači i tako rasteretili budžet i oni su ove sezone napravili jedan, ne mogu da kažem solidan, ali dobar sastav, napravili su neka iznenađenja. Tu je i Repeša, dobar trener, vodio je mnogo timova u Italiji, zna jezik, kulturu. Dobar sastav za neku sredinu tabele. Zanimljiva liga.

Kremona je isto imala problem ovog leta, bila je pred bankrotom. Sada već bivši predsednik je rekao da nema novca. Svi stranci su napustili, Italijani koji su valjali su napustili ekipu. Vidim da po rezultatima, mislio sam da će biti lošija ekipa, za ispadanje, ali napravili su nekoliko iznenađenja. Jeste početak lige, ali iskreno mislim da će pre Pezaro ovo da dobije.

VENECIJA - VIRTUS BOLONJA

Iskreno, godinama unazad, meni se Venecija mnogo sviđa. Ima odličnog trenera koji je dugi niz tamo u klubu. Veliki postotak igrača je dugo tamo, baš zbog toga su u velikoj prednosti ne samo protiv Virtusa nego protiv svih. Ko god da uđe sa klupe, da svoj doprinos, nije velika razlika između dve petorke. Meni se sviđa ta ekipa, dva puta su uzeli prvenstvo u poslednje četiri godine.

Virtus, igrali smo sa njima u finalu Superkupa. Teodosić je tamo glavni igrač, glavna spona, sve kreće od njega. Tu je i Marković, popunili su ekipu sa par novih Italijana. Još deluje toplo-hladno, pa bih možda dao prednost Veneciji u ovom duelu.

OLIMPIJA MILANO - TRENTO

Mi smo veliki favorite pogotovo što smo od početka sezone izgubili samo jednu od Olimpijakosa u gostima. Iako možda to nije prava slika jer imamo sedam novih igrača, treba vremena da se sve uigra, ali mislim da smo mnogo jači i superiorniji u odnosu na prošlu godinu u italijanskoj ligi. Dobili smo neke kvalietnije igrače. Igrali su Evroligu, došli iz velikih timova, imaju iskustvo. Imamo i veliku rotaciju, ali i neke povrede. Ali i ovako smo superiorni u domaćem prvenstvu da ne bi trebalo da imamo većih problema.

Trento je odličan u Evrokupu, ne znam da li je to veća motivacija da igraju Evrokup, možda i zbog sponzora, ne znam kako to ide. Stvarno ne znam. Imaju tri igrača pozitivna, ne znam u kakvom će sastavu doći. Možda meč bude pomeren. Mi smo favorite, igramo kod kuće. Druga nedelja kako imamo sedam dana i pripremu za utakmicu. Imali smo dosta vremena i da se odmorimo i spremimo, što inače nemamo.

REĐO EMILIJA - TREVIZO

Mislim da je Ređo Emilija favorit, jer ima dobrog trenera, napravili su dobar sastav. Mislim da su favoriti. Igraju dobro, igrali smo sa njima u gostima. Dobra, dobra ekipa. Oni su stvarno favoriti u toj utakmici.

SASARI - VAREZE

Sasari je generalno, da je normalna situacija, tamo dobiti na Sardini je skoro nemoguće. Veoma čudna, mala hala, dobri navijači, glasni, vole košarku, imaju Poceka koji je bio lucidan kao igrač i to je preneo na ekipu. Tako i vodi ekipu. Daje dosta sloboda i zna sitne detalje. Igra, malo netipičnu košarku za Italiju, sa visokim igračima, vole ih. Poput Bilana. Vole da guraju loptu pod koš. U Italiji se igra sa peticama koje mogu da igraju četvorku, četvorkama koje mogu da igraju peticu. Sasari godinama unazad forsira visoku peticu.

Vasa Pušica igra stvarno odlično, veliki je talenat, pravi je potez što je otišao iz Pezara u Sasari, pravi korak da se pokaže na još većem nivou. Da pokaže talenat.

Što se tiče Varezea, oni su već smenili trenera, doveli su bivšeg igrača, zna kako se igra. Imaju Skola, našeg bivšeg igrača. On je u ozbiljnim godinama, ali je veliki profesionalac. I dalje je to po 20 ili 25 poena. Kada god uđe u igru, lopta ide njemu, da li iz pik en pop ail ise gura lopta na njega. Sve se vrti oko njega. Žele da dovedu neke igrače. Ima on i mana u odbrani, čovek ima 40 godina, svi ozbiljniji timovi rade skauting po komeće probati da ga teraju da trči, da ga izmore.

Sasari je favorit.

BRINDIZI - FORTITUDO BOLONJA

Uh, pa Fortitudo je počeo da igra Fiba Ligu šampiona, pa posle nas u čupavoj utakmici, nimalo laganoj, oni su posle dva dana igrali tu Fibu i izgubili skoro 40 razlike. Velike oscilacije. Jedan od glavnih igrača, centar se povredio, mislim da je i on lakat povredio, to je oko mesec dana u “autu”. Tako da nedostaje im on. Mislim da nemaju sastav za takav ritam, istrošeni su.

Brindizi, kao i većina ekipa, svake godine promene sve stranece, sve Amerikance. Njihova dvorana je jedna od nejanezgodnijih u celoj Italiji. Jedna od najružnijih. Opet su bez navijača sada.. Ali sa navijačima, bukvlno navijači sede na vašoj klupi. Imaju istog trenera. Mislim da s obzirom da je Fortitudo umoran, mislim da će Brindizi pobediti.

ITALIJA 1 - 6. KOLO

Subota

20.00: (1,85) Breša (hendikep -19.5) Virtus Roma (1,85)

Nedelja

12.00: (1,35) Pezaro (16,0) Kremona (3,50)

17.00: (2,55) Venecija (14,5) Virtus Bolonja (1,60)

17.30: (1,03) Olimpija Milano (28,0) Trento (12,0)

18.00: (1,20) Ređo Emilija (19,0) Trevizo (5,00)

19.00: (1,17) Sasari (20,0) Vareze (5,50)

20.45: (1,70) Brindizi (14,5) Fortitudo Bolonja (2,30)

*** kvote su podložne promenama

Odloženo

Kantu - Trst



tagovi

Olimpija MilanoVladimir Micov

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara