Kuenka je dekintirana

Vreme čitanja: 3min | pet. 30.10.20. | 23:45

Fudbaleri Deportiva bez plate četiri meseca

Zemlja vulkana i banana vraća se na fudbalsku mapu. Noćas, jedan čas nakon ponoći po našem vremenu, startuje 4. kolo druge faze ekvadorske Primere ili Lige Pro, naziva koji nosi poslednje dve sezone. Runda sa pregršt okršaja unutar provincija, počev od onih u visinama Anda, pa do obale Pacifika, među kojima nas očekuje i jedan klasiko, kao i sudar dva velikana ne samo ekvadorskog, već možemo slobodno reći i južnoameričkog fudbala. Klubovi najvećeg grada Gvajakila biće domaćini ekipama sa visina iz glavnog grada Kita...

Akcija kreće u Kuenki, na stadionu Alehandro Serano Agilar, gde nas očekuje duel nekadašnjih šampiona između Deportivo Kuenke i El Nasionala (01.00). Gosti iz Kita kao jedan od najtrofejnijih klubova sa čak 13 šampionskih titula, ni ove, kao ni prethodnih sezona, ne pronalazi pravu formu. Popularnim "Bi-Triosima" prevashodno škripi u odbrani, gde čak ni povratak Huana Paredesa, bivšeg igrača Votforda nije popravio situaciju. Na proteklih 20 susreta samo jednom su uspeli da sačuvaju mrežu netaknutom, i to u poslednjem kolu prve faze protiv Barselone (0:0).

Izabrane vesti

Sa druge strane Kuenka je posle katastrofalnog starta i poraza od LDU Kita (0:5), vezala dva triumfa, uz fantastične pogotke glavom centralnog beka, Argentinca Lukasa Manćinelija. Poslednja tri duela ovih ekipa završena su nerešenim ishodom, dok je meč koji je rešen u nečiju korist odigran još u oktobru 2018. godine, kada je slavila Kuenka sa 2:0.

Epitet blagog favorita je na strani El Nasionala, uprkos slabijem učinku u dosadašnjem toku takmičenja. Deportivo Kuenka je završila na poslednjem mestu prve faze, sa svega jednom pobedom na 15 duela, a sada već ima dve na tri susreta. Sve to ne treba da čudi ako u obzir uzmete zamršenu situaciju u klubu i nedostatak plata.

"Naporan i stresan mesec je iza nas. Zahvaljujući božjem blagoslovu, sada smo smireni. Osećamo da stvari počinju da idu svojim tokom. Počeli smo da ubiramo plodove našeg rada i to je ono što smo želeli. Kuenka ne sme sebi da ispadne iz lige. Moramo da sačuvamo godinu i da mislimo na 2021. Ovaj tim je jedan od najvećih u ekvadorskom fudbalu i ne može da ide u Seriju B", istakla je predsednica kluba Natali Viljavisensio.

Zaostale zarade se gomilaju. Ali, vera ne napušta igrače.

"Na tragu smo da pronađemo sredstva, ali još zakonski zaključujemo sporazum. Nadam se ekonomskoj injekciji, jer postoje posvećenost i timski rad. Počećemo da ispunjavamo naše obaveze igračima. Oni nam veruju. Plate im kasne četiri meseca, ali pružili su nam poverenje", rekla je Viljavisensiova.

PIŠE: Đorđe RADONJIĆ

EKVADOR 1, DRUGA FAZA - 4. KOLO

Subota

01.00: (2,80) Deportivo Kuenka (3,20) El Nasional (2,45)

19.15: (2,15) Mušuk Runa (3,30) Tehniko Univerzitario (3,20)

21.30: (1,67) Delfin (3,60) LDU Portovijeho (4,90)

23.55: (2,35) Univerzidad Katolika (3,30) Independijente Valje (2,85)

Nedelja

19.00: Orense - Olmedo

21.15: Aukas - Emelek

23.55: Barselona - LDU Kito

Utorak

00.30: Makara - Gvajakil Siti

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Ekvador 1El NasionalDeportivo Kuenka

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara