Читај ми!

Šalke i Štutgart podelili bodove

Fudbaleri Šalkea i Štutgarta podelili su bodove odigravši 1:1 u prvoj utakmici šestog kola Bundeslige. U vrlo ravnopravnom duelu domaćinima je pripalo prvo, a gostima drugo poluvreme.

Iako na gostujućem terenu fudbaleri Štutgarta su važili za favoruita u ovom meču sa timom sa začelja tabele, ali nisu to uspeli i da opravdaju.

Od početka utakmice obe ekipe su imale po nekoliko dobrih šansi da bi u 30. minutu igre, posle sjajnog centaršuta Malik Thiav odlično šutirao glavom i doneo vođstvo Šalkeu sa 1:0.

Do kraja poluvremena bilo je još par dobrih šansi na obe strane ali se na pauzu otišlo sa prednošću domaćina.

I u nastavku meča se nastavilo u istom ritmu da bi u 55 minutu Štutgart došao do šanse za izjednačenje. Posle odlične napadačke akcije gostiju, u šesnaestercu Šalkea jedan od igrača je igrao rukom a sudija je posle konsuktacije VAR tehnologije dosudio jedanaesterac. Napadač Študgarta Nikolas Gozales je bio siguran izvođač penala i doneo izjednačenje od 1;1 svom timu.

Do kraja meča je nastavljeno nadigravanje uz nekoliko šansi na obe strane ali su golmani i odbrane timova obavile odličan posao pa je meč završen bez promene rezultata i podelom bodova u prvom meču šestog kola Bundeslige.

U nastavku kola u subotu će se igrati pet utakmica, zatim u nedelju još dve, a šesto kolo u ponedeljak svojim duelom zatvaraju Hofenhajm i Union Berlin. 

Bundesliga 6. kolo:

Petak:
Šalke - Štutgart 1:1

Subota:

(15.30) Arminija - Dortmund
(15.30) Augzburg - Majnc
(15.30) Ajntraht - Verder Bremen
(15.30) Keln - Bajern
(18.00) Mehengladbah - Lajpcig

Nedelja:

(15.30) Frajburg - Leverkuzen
(18.00) Herta - Volsburg

Ponedeljak: 

(20.30) Hofenhajm - Union Berlin

Tabela: Lajpcig 13, Bajern 12, Dortmund 12, Štutgart 9, Leverkuzen 9, Borusija Mehengladbah 8, Verder Bremen 8, Ajntraht 8, Hofenhajm 7, Volfsburg 7, Augzburg 7, Union Berlin 6, Frajburg 6, Arminija 4, Herta 3, Keln 2, Šalke 2, Majnc 0.

уторак, 23. април 2024.
12° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво