Naslovna / Vesti

EVO ŠTA KORONA RADI NAŠEM TELU! Pogledajte fotografije strašnih promena na koži koje su objavili zaraženi

18:20 - 30. 10. 2020.

Otekline na prstima i crvenilo, javljaju se posle nekoliko nedelja od infekcije korona virusom

Foto: Printscreen, Covid Symptom Study

Sve češći simptom koji oboleli od Covida-19 prijavljuju jesu promene na koži i otekline na prstima. Crveni i ljubičasti plikovi obično se javljaju u periodu od četiri nedelje nakon infekcije koronom, a ispostavilo se i da temperatura utiče na njihopvu pojavu. Zato je tokom letnjih meseci veliki broj pacijenata je imao ove simptome.

Postoji grupa pacijenata kod kojih, kada obole od kovida, dolazi do zapaljenja u nožnim prstima, koji postaju crveni i otečeni, a na kraju dobiju i ljubičastu boju. U većini slučajeva to traje oko 15 dana, ali imamo i slučajeve gde ovi simptomi traju po mesec ili dva − izjavio je dr Ester Friman.

Foto: Printscreen, Covid Symptom Study

Tim istraživača „COVID Symptom Study“ anketirao je 12.000 ljudi koji su imali osipe na koži (uključujući i ove promene na prstima ruku i nogu), kako bi utvrdili da li je reč o još jednom simptomu kovida19. Ispitanici su im poslali fotografije, a evo kako izgledaju prsti osoba obolelih od kovida-19…

Foto: Printscreen, Covid Symptom Study

Takozvani „kovid prsti na rukama i nogama“ spadaju u sve češći simptom zaraze korona virusom. Obično se javlja kod dece i mladih osoba sa nekim hroničnim oboljenjem, a kako je već rečeno, primećeno je da se manifestijue tek nakon nekoliko nedelja od infekcije korona virusom.

Ispitanici gorenavedene studije dodali su i da ove kvržice i prokene na koži mogu biti bolne, ali da najčešće ne svrbe, kao i da česzo izazivaju perutanje površinskih slojeva kože…

Pre preuzimanja teksta sa našeg sajta obavezno pročitajte USLOVE KORIŠĆENJA. Posebno obratite pažnju na član 6. i 8.2.
TEME:
Vaš komentar nam je dragocen!

Ostavite odgovor

Preporučujemo