30. oktobar  2020. 17.07  | Izvor: Tanjug

Pravosnažno oslobođeno četvoro za "Slogu" iz Kaća

BEOGRAD -

Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je oslobodio četvoro okrivljenih za zloupotrebe službenog položaja u slučaju poznatom kao "Sloga Kać", u kojem je pet osoba već pravosnažno osuđeno na zatvorske kazne zbog zloupotreba s poljoprivrednim zemljištem.

Za ovih četvoro suđenje je ponovljeno pred Specijalnim sudom u Beogradu, koji ih je na današnji dan prošle godine oslobodio od optužbi, a tu odluku je sada potvrdio i Apelacioni sud.

Optužbi za zloupotrebu službenoj položaja oslobođeni s pravosnažno nekadašnji referent u Ministarstvu poljoprivrede Nikola Jakšić, članica Komisije za izlaganje podataka o nepokretnostima na javni uvid Svetlana Oluški, savetnik u Republičkom javnom pravobranilaštvu - Odeljenju Novi Sad Aca Ilievski i inspektor u Sektoru za stručni nadzor Republičkog geodetskog zavoda (RGZ) Jovan Vladisavljev, objavljeno je na sajtu Apelacionog suda.

Prema stavu ovog suda, Tužilaštvo za organizovani kriminal nije dokazalo da su okrivljeni izvršili krivično delo zloupotreba službenog položaja zbog čega su pravilno usled nedostatka dokaza oslobođeni od optužbe.

Pre dve godine, Apelacioni sud u Beogradu pravosnažno je osudio biznismena Slobodana Šćekića optuženog da je u posed svoje firme "Sloga Kać", koju je kupio 2005. godine tokom privatizacije "nezakonito upisao 301 hektar i 86 ari državnog poljoprivrednog zemljišta koje nije bilo predmet privatizacije" i pribavio korist, koja mu je presudom oduzeta.

Pored njega, osuđeno je još pet optuženih u tom slučaju.

Tagovi