Košarka

Korona među košarkašima

Korona među košarkašima
Foto: N.N. | Korona među košarkašima

Nakon rukometa sve češće se odgađaju utakmice i u košarkaškom prvenstvu BiH. Odgođeno je niz utakmica petog kola nakon što su neki klubovi zvanično potvrdili prisustvo virusa korona u svojim redovima.

Posljednje slučajeve prijavili su u Zrinjskom, Bosni te Mladosti, a odgodu je zbog složene epidemiološke situacija zatražila i Čapljina. Tako će u muškoj konkurenciji biti odigrana tek dva susreta i to onaj između Širokog i Slobode te Proma i Borca. Parovi, subota (košarkaši): Široki - Sloboda (17), Promo - Borac (19). Odgođeni su susreti: Bosna Roayal - Bratunac, Mladost - Leotar, Čapljina - Čelik i Kakanj - Zrinjski. Utakmicama petog kola nastavlja se i Liga 13 za košarkašice. Lider na tabeli Orlovi peti vezani trijumf tražiće u meču sa tuzlanskim Jedinstvom, dok će Feniks, koji je takođe bez poraza, ugostiti ekipu Plej-ofa.

Utakmica između Čelika i Konjica je odgođena zbog pozitivnih slučajeva na virus korona u ekipi Čelika. Parovi, subota (košarkašice): Feniks - Plej-of (16), Rudar Sport - RMU Banovići (17), Leotar 03 - Mladi Krajišnik (19), Orlovi - Jedinstvo (19); nedjelja: Igman - Džamper (17.30), Čelik - Konjic (odgođeno).

Poznat je i datum početka ovosezonske ABA lige 2, a to je 9. novembar. Prvi turnir u formatu balona održaće se na Zlatiboru od 9. do 18. novembra. Prvo kolo donijeće i prvi bh. derbi između Borca i Sparsa, dok će Široki na premijeri odmjeriti snage sa Goricom. Iako još nije zvanično potvrđeno, drugi turnir, takođe u formatu balona, trebalo bi da bude održan u Sarajevu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije