Dostupni linkovi

Ograničenje radnog vremena i povratak u školske klupe u RS, u Brčkom obustava nastave


Banja Luka
Banja Luka

Štab za vanredne situacije Republike Srpske u petak 30. oktobra donio je odluku da se do 16. novembra ograničava radno vrijeme u tom bosanskohercegovačkom entitetu od 6 do 22 časa u cilju suzbijanja širenja virusa korona.

“Radno vrijeme se ograničava svim vrstama ugostiteljskih objekata za ishranu i piće bez obzira da li posluju samostalno ili u okviru drugih objekata u kojima se obavlja privredna djelatnost, priređivačima igara na sreću. Takođe, do 16. novembra, u periodu od 22 časa do 6 časova, dragostori mogu raditi isključivo putem šalterske prodaje”, navodi se u saopštenju Vlade RS.

Štab je donio i odluku da se nastava u osnovnim i srednjim školama u RS nastavlja 2. novembra. Dozvoljene su i sve sportske i druge aktivnosti školske djece i omladine u prostorijama osnovnih i srednjih škola.

Nastava u Republici Srpskoj obustavljena je u osnovnim i srednjim školama 26. oktobra na 7 dana zbog pogoršane epidemiološke situacije. Nastava se do 1. novembra odvija on line.

U Distriktu Brčko, na sjeveru Bosne i Hercegovine, od 2. do 6. novembra biće obustavljena nastava u osnovnim i srednjim školama zbog pogoršanja epidemiološke situacije, objavljeno je na stranici Vlade Distrikta.

Odluku je donio Štab za zaštitu i spasavanje Distrikta, naloživši Odjeljenju za obrazovanje da dostavi plan odvijanja nastave nakon što škole ponovo počnu da rade, naročito vodeći računa o okupljanju velikog broja djece u javnom prevozu, koje je prepoznato kao žarište širenja virusa.

Kriznom štabu zdravstva nalaže se da dostavi prijedlog plana testiranja u osnovnim i srednjim školama s ciljem utvrđivanja stvarnog broja zaraženih u obrazovnim ustanovama.

Naredbom Štaba do 6. novembra ograničava se i rad ugostiteljskim objektima do 22.00 časa.

Navodi se kako će Štab za zaštitu i spasavanje analizirati situaciju na terenu i dalje postupati u skladu sa epidemiološkom situacijom.

Na području Brčko distrikta infekcija virusom korona u posljednja 24 časa potvrđena kod još 46 osoba, a broj aktivnih slučajeva povećao se na 194.

U Bosni i Hercegovini u posljednja 24 časa registrovano je novih 1.495 slučajeva zaraze korona virusom, a preminulo je 30 osoba.

XS
SM
MD
LG