Dečiji umetnički konkurs „Domovina se brani lepotom i znanjem'' 1Foto: Pixabay/Marimari1101

Dečji kulturni centar Beograd, u saradnji sa Kancelarijom za Kosovo i Metohiju, raspisao je umetnički konkurs za decu mlađeg školskog uzrasta, pod nazivom „Domovina se brani lepotom i znanjem“.

Konkurs je osmišljen sa ciljem da deca širom Srbije i dijaspore, inspirisana lepotama svoje domovine, iskažu svoje kreativne potencijale kroz umetničke medije.

Podstaknuti stihovima čuvenog dečjeg pesnika Ljubivoja Ršumovića, deca uzrasta od 5 do 12 godina mogu putem literarnih, likovnih i foto radova predstaviti svoje okruženje i na taj način pokazati svoju domovinu.

Ovim konkursom pozivaju se deca da razmisle kada su poslednji put prošetala svojom ulicom, svojim gradom ili svojim selom i primetila pticu u letu ili neku drugu retku životinju koja je osobena baš za njihovu domovinu.

Da li su nekada pokušala da zamisle kako bi izgledali junaci i bića iz srpskih narodnih bajki?

Da li su se ikada plašila strašnih likova iz srpskih narodnih bajki i želela da se poput srpskih srednjovekovnih junaka bore sa čudovištima?

Da li su sanjala neki poseban san inspirisan junakom iz naših priča za decu ili se sećaju knjige nekog srpskog pisca ili pesnika koja ih je oduševila?

Dečiji umetnički konkurs „Domovina se brani lepotom i znanjem'' 2
Foto: Promo

Da li su razmišljali o raskošnim bojama i ukusima naše trpeze?

Poeziju, prozu, fotografije likovnih radova i umetničke fotografije učesnici konkursa mogu poslati na mejl domovina@dkcb.rs.

Najbolji radovi, koje će odabrati stručni žiri, biće objavljeni na sajtu DKCB.

Pored stručnih saradnika i umetničkih pedagoga iz Dečjeg kulturnog centra Beograd, stručni žiri činiće naši eminentni kompozitori, pevači i pisci za decu – Minja Subota, Predrag Vuković Peđolino, Leontina Vukomanović i Slobodan Stanišić.

Nakon žiriranja, Dečji kulturni centar Beograd darivaće mlade kreativce muzičkim izdanjima i knjigama iz svoje produkcije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari