Gradovi

Pandemija ne ometa milionske projekte u Bijeljini

Pandemija ne ometa milionske projekte u Bijeljini
Foto: N.N. | Pandemija ne ometa milionske projekte u Bijeljini

​Gradska uprava Grada Bijeljina uporedo sa borbom protiv pandemije virusa korona realizuje projekte višemilionske vrijednosti, a gradonačelnik Mićo Mićić ističe da je samo za asfaltiranje puteva u Semberiji ove godine obezbijeđeno 3.630.000 konvertibilnih maraka.

"Model po kojem grad obezbjeđuje 70 odsto sredstava za asfaltiranje puta, a 30 odsto prikupljaju mještani, pokazao se kao veoma dobar. Imamo mnogo zahtjeva za asfaltiranje i da bi ih ispunili biće potrebno dodatnih 700.000 KM i još jedan tender, a rebalansom budžeta obezbijedićemo sredstva za tu namjenu. Osim puteva, Grad učestvuje u subvencionisanju izgradnje vodovodne mreže sa 80 odsto sredstava, odnosno 70 odsto za rasvjetu",  naglasio je prvi čovjek Bijeljine.

Govoreći o projektima u užem gradskom jezgru, Mićić je istakao potpunu obnovu Parka, uključujući postavljanje još jedne šahovske table i figura za penzionere, te izdvajanje 300.000 KM za popločavanje Trga.

"Osim što će gradski trg uskoro zasjati novim izgledom, značajno je što ćemo na tom mjestu postaviti četiri punjača za električne automobile, a krajem sljedeće sedmice očekujemo isporuku vozila koje ćemo koristiti za prevoz lica sa invaliditetom, i to besplatno. Pri kraju je uređenje kanala Dašnica koji prolazi kroz grad, za šta smo sa Vladom Srpske obezbijedili 5,2 miliona KM, a biće uređeni i svi mostovi i ograde",  kaže Mićić.

Rekonstrukcija Sokolskog doma, prema riječima gradonačelnika Bijeljine, značiće mnogo za Bijeljince i ustanove kulture koji će se nalaziti u ovom objektu.

"Za novi izgled Sokolskog doma obezbijedili smo 1,4 miliona maraka, a Vlada Republike Srpske donirala je 500.000 KM. Građani vide da se punim tempom gradi i nova autobuska stanica vrijedna 3.200.000 KM, a tu je i nova ogledna farma pri Poljoprivrednoj školi vrijednosti 1,2 miliona KM, te nove radionice pri Tehničkoj školi za koje smo obezbijedili 1.100.000 KM, a Vlada će nam pomoći tokom njihovog uređenja.

Mićić je istakao i izgradnju nove sportske sale i obdaništa u Patkovači, što je zajednička zasluga vlada Srbije, Republike Srpske i Grada Bijeljina.

"Radi se i na takozvanom utopljavanju sportske sale Gimnazije, a prethodno smo rekonstruisali krov i postavili novi parket. Pri kraju je projekat navodnjavanja poljoprivrednog zemljišta u Crnjelovu i Batkoviću, projekta vrijednog oko 12 miliona KM, u kojem Grad učestvuje sa 15 odsto sredstava", rekao je Mićić.

Direktor Direkcije za izgradnju i razvoj grada Mladen Petrović, kao jedan od važnijih projekata koji su u toku, izdvojio je izgradnju ulice od Ravne gore do nove autobuske stanice, koja će nositi ime 9. januar.

"Dužina saobraćajnice biće kilometar i po, a još 700 metara biće potrebno za kružni tok i raskrsnicu. Riječ je o saobraćajnici vrijednoj 5.000.000 KM, koja će biti široka sedam metara, sa dvije pješačke i biciklističkom stazom, kao i sa više od 1.000 stabala", dodao je Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije