30. oktobar  2020. 13.46  →  19.27 | Izvor: RTV (Tatjana Popović)

U Kikindi pokrenuta peticija za formiranje fonda za lečenje teško obolele dece

KIKINDA -

Kikinđanima je ovih dana upućen poziv da se priključe građanskoj akciji "Zajedno za decu Kikinde". Inicijativu "Mame solidarno" pokrenule su četiri Kikinđanke, a u toku je prikupljaje potpise za peticiju kojom se od lokalnih vlasti traži da u gradskom budžetu bude formiran poseban fond za lečenje teško obolele dece.

video icon

Postoje teme oko kojih svi treba da se ujedinimo, a dovoljno je da svojim potpisom podržimo ideju koja će teško oboleloj deci i njihovim roditeljima značiti mnogo - objašnjavaju pokretačice građanske akcije "Zajedno za decu Kikinde". Na društvenim mrežama, kao i na kikindskom gradskom Trgu svakodnevno prikupljaju potpise sugrađana, da bi vrlo skoro, nadaju se, tu peticiju predale nadležnima u kikindskoj Gradskoj upravi.

peticija, , , aleksandar, kurbalija

Tanja Bogaroški, "Mame solidarno" kaže:

"Inicijativom tražimo da se u sklopu budžeta svake godine oporedeli 10 miliona dinara za dečiji fond. Taj fond bi bio stavljen na raspolaganje rodteljima člija su deca teško obolela, jer zaista mislimo da za to, nažalost postoji potreba."

Evica Pajić, "Mame solidarno" napominje:

"Imamo stranicu na Facebook- u, na kojoj imate link , a delimo ga non-stop, na kojem možete dati online svoj potpis i na taj način podržite peticiju. Ko zbog epidemiološke situacije ili drugih razloga ne želi da izlazi, to može učiniti preko društvenih mreža. Inače, mi smo na gradskom Trgu svakog dana, pa nas tu sugrađani mogu pronaći."

Kako naglašavaju pokretačice inicijative "Mame solidarno", Kikinđani su se uvek odazivali na slične akcije i pokazali da umeju da budu humani i solidarni, pa je tako i sada. Nažalost, neke su bitke već izgubljene, pa tim pre, očekuju da predloženo rešenje bude prihvaćeno.

peticija, 1, , , aleksandar, kurbalija

Tanja Bogaroški, "Mame solidarno" kaže:

"Mi smatramo da je ova inicijativa dobra, da je važna i nadamo se da će, kao što su je građani podržali, da će je prihvatiti i gradska vlast."

Ukoliko inicijativa bude prihvaćena, Kikinda će biti jedna od još uvek retkih lokalnih samouprava koja u gradskom budžetu ima planiran poseban fond i opredeljena sredstva za lečenje teško obolele dece.