Abdulmanap i Habib Nurmagomedov ©AFP
Abdulmanap i Habib Nurmagomedov ©AFP

Da li je Nurmagomedov zaista ispunio očev amanet?

Vreme čitanja: 2min | pet. 30.10.20. | 12:04

Vlasnik UFC-a Dena Vajt veruje da je to bio samo emotivni trenutak velikog šampiona i da će se on vratiti u oktagon

Minulog vikenda Habib Nurmagomedov je ponovo zadivio svet dominacijom u MMA (mešovite borilačke veštine) svetu, davljenjem izazivača Džastina Gejdžija došao je do 13. pobede u isto toko mečeva u UFC-u, a 29 ukupno. Bez poraza.

I onda je u emotivnom govoru nakon meča u Abu Dabiju rekao da je ispunio zavet nedavno od posledica korone pokojnog oca i da pritom neće pogaziti potom datu reč majci da odlazi iz UFC-a. Ostalo je međutim pitanje da li je on završio sa karijerom, ili se misli samo na Ultimate Fighthing Championship. Mnogi veruju da je u pitanju zapravo ovo drugo.

Izabrane vesti

Naime, želja njegovog oca i trenera, Abdulmanapa je bila da mu poslednji meč bude 30. i da bude sa još jednom živom legendom, Žoržom Sent Pjerom. Kanađanin, bivši prvak u velteru i srednjoj kategoriji ne takmiči se od 2017. kada se odrekao odmah ovog drugog pojasa bez odbrane. Iako ima 39 godina veruju da bi popularni GSP mogao da zaustavi Dagestanca i spreči ga da karijeru završi sa savršenim skorom, bez poraza.

Ali, ostaje pitanje da li je Nurmagomedov rekao svoje u oktagonu ili će pak taj preostali meč odraditi u svojoj režiji, a ne pod patronatom UFC-a nakon čega bi se znantno uvećanim bankovnim kontom definitivno povukao.

"Razgovarali smo sa njim, bio je veoma emotivan te večeri u Abu Dabiju", posvedočio je prvi čovek UFC-a, Dena Vajt, "I stekao sam utisak da bi mogao da se vrati za 30. borbu. Mislim da još neće u penziju. Otac je želeo da to uradi sa 30-0 i mislim da će ispuniti očev amanet"

Nakon pobede u subotu Nurmagomedov je proglašen i za najboljeg borca u UFC-u ikada bez obzira na kategoriju. Dagestanac je tri puta branio šampionski pojas u lakoj diviziji, ali se u poslednje vreme dosta mučio sa skidanjejm kilaže na potrebnih 70 kg, pošto mu je prirodno barem 10 više. Stoga ne bi imao mnogo problema da dođe do željene telesne težine kada bi se okušao sa Sent Pjerom, pošto je velter od 71 do 77 kg, a srednja od 77,5 do 84 kg.

 


tagovi

Habib Nurmagomedovmmaborilačke veštineborilački sportoviUFC

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara