30. oktobar  2020. 11.32  →  19.29 | Izvor: RTV(Branislav Ugrinov)

U Mokrinu investirano 57 milona dinara za bolji kvalitet života meštana

MOKRIN -

Mesna zajednica Mokrin kod Kikinde tokom građevinske sezone kompletno je rekonstruisala seoski trg, izgradila dečje igralište i uredila deo trotoara na glavnoj ulici. Za ovu godinu utrošeno je oko 57 miliona dinara, a naredne godine Mokrinčani planiraju i rekonstrukciju Doma kulture, početak izgradnje prečistača otpadnih voda, kao i izgradnju sportskih terena.

video icon

Mokrin kao najveća Mesna zajednica u Kikindi tokom ove sezone utrošio je 57 miliona dinara kako iz gradskog, tako i seoskog budžeta za realizaciju svega što je bilo previđeno kako bi se kvalitet života meštana Mokrina podigao na viši nivo. Tako je rekonstruisan seoski trg, napravljeno je novo dečje igralište, a uređen je i trotoar koji od igrališta vodi ka samom centru. Pored toga, orezano je 250 stabala i održavala se kanalska mreža u selu.

kikinda, fotografija, mokrin, ki

'' Za sledeću godinu planiramo da u rekonstruisanom trgu dodamo fontanu i letnju scenu. Takođe, planira se priprema za izgradnju prečistača otpadnih voda i to je jedna od najvažnijih investicija u selu za naredni period'' – kaže Živko Ugrenović, predsednik Mesne zajednice Mokrin.

Imajući u vidu da se u selu okuplja veliki broj ljudi kroz dvadesetak lokalnih udruženja, Mokrin je sa pravom stekao epitet najpoznatijeg sela sa organizacijom brojnih manifestacija koje svake godine privlače veliki broj turista.

''Ono što je opšte poznato o Mokrinu jeste da je ovo najveća mesna zajednica, imaju dosta aktivnosti. Planiraju dosta investicija, imaju vrlo aktivan društveni život sa dvadesetak udruženja u kojima je okupljen veliki broj ljudi. Svojim lepi maktivnostima zaslužili su i epitet najpoznatije mesne zajednice imajući u vidu da su poznati po Tucanijadi, Gusanijadi, Danima Mike Antića, Raše Popova i po drugim manifestacijama.'' – dodaje Ljuban Sredić, član Gradskog veća za poljoprivredu i mesne zajednice.

Pored najavljenih investicija za narednu godinu, planira se i kompletna rekonstrukcija krova Doma kulture, da se kompletno pločama pokrije glavna ulica. Predviđa se izgradnja terena za košarku i mali fudbal, a nastaviće se i za redovnim izmuljavanje kanala Đukošin.