KRAGUJEVAČKI SPORT

KGSPORT.INFO

Odbojkaši Radničkog rešeni da otupe oštricu kraljevačkim „musketarima“

Derbi meč 8. kola BPŠ Superlige Srbije za odbojkaše igra se u subotu od 19 časova na parketu nove kraljevačke Hale sportova, gde će lider na tabeli, ekipa Ribnice, ugostiti kragujevački Radnički.

Oduvek su međusobni dueli Ribnice i Radničkog izazivali veliko interesovanje među poklonicima odbojke. To i ne čudi, jer su kao po pravilu ove utakmice pored dobre odbojke često donosile i veliku rezultatsku neizvesnost.

Nešto slično može se naslutiti i uoči predstojećeg susreta Kragujevčana i Kraljevčana, posebno jer su obe ekipe dobrim igrama u dosadašnjem delu sezone najavile visoke domete u nastavku takmičenja.

Ekipa trenera Dragana Kobiljskog je posle perioda rezultatskih oscilacija na samom startu sezone, čini se konačno ustalila formu, čemu u prilog ide i ubedljiv trijumf protiv požarevačkog Mladog radnika u prvom meču četvrtfinala Kupa Srbije pre dva dana (3:0).

Sada je pred Kragujevčanima serija teških mečeva, koji će dati jasniju sliku o tome da li ova ekipa Radničkog ima kapacitet da se umeša u borbu za sam vrh superligaške tabele.

Subotnje gostovanje kraljevačkoj Ribnici najveći je ispit za četu Dragana Kobiljskog u dosadašnjem delu prvenstva.

Kraljevčani ove sezone igraju zaista perfektno i jedina su ekipa bez poraza nakon sedam odigranih kola. Ubojitu oštricu popularnih „musketara“ na svojoj koži osetile su gotovo sve superligaške ekipe, uključujući i branioca titule novosadsku Vojvodinu.

Ovi rezultati potvrda su visokih aspiracija kraljevačkog kluba, koji je, kako se čini, posle dužeg vremena ponovo stao na čvrste osnove i spreman je da povrati svoj nekadašnji sjaj.

Na Kragujevčanima je da u subotu uveče daju sve od sebe kako bi stali na put zahuktalom lideru, koji će sigurno biti silno motivisan da produži seriju trijumfa.

Ribnica je ekipa koja je ostavila najbolji utisak u dosadašnjem delu prvenstva. Imaju dobar tim koji igra odličnu odbojku i ne čudi što su jedina ekipa u ligi bez poraza nakon sedam odigranih kola. Mi odlazimo na ovo gostovanje sa najboljim mislima i željama, a za koliko će to biti dovoljno, videćemo – poručio je trener kragujevačkog tima Dragan Kobiljski.

Inače, Radnički je slavio protiv Ribnice u oba prošlosezonska duela, što odbojkašima kragujevačkog kluba podgreva optimizam uoči predstojećeg gostovanja u gradu na Ibru.

Izvor i foto: SPD Radnički

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *

error: Content is protected !!