Rolls Royce – specijalno izdanje FOTO

Rolls-Royce je specijalno za klijenta iz Abu Dabija napravio model Rolls Royce Wraith - Inspired by Earth.

Automobili

Izvor: SN

Petak, 30.10.2020.

09:00

Rolls Royce – specijalno izdanje FOTO
Photo: Rolls Royce

Svi već znamo izreku "mušterija je uvek u pravu" i Rolls Royce to bukvalno shvata i za jednog klijenta iz Abu Dabija napravio je automobil koji sadrži niz dizajnerskih promena i umetničkih detalja koji se fokusiraju na poziciju Zemlje u svemiru.

Nije nimalo čudno da čujemo da je jedna osoba impresionirama svemirom, a pošto se nalazi na Bliskom Istoku, tražila je da na automobilu slikovito bude prikazan Bliski Istok kada je posmatran iz svemira.

Pogledajte fotografije.
Photo: Rolls Royce
Poklopac motora sadrži pravo umetničko delo koje prikazuje kako Bliski istok izgleda iz svemira.

Za izradu umetničkog dela je bilo potrebno više od 100 radnih sati, a sadrži i Sunce i osam planeta Solarnog sistema.
Photo: Rolls Royce
Kako možemo uočiti, na ovim fotografijama dominira plava boja. Ona predstavlja vodu koja zauzima 75 odsto zemljine površine.
Photo: Rolls Royce
Unutrašnjost je presvučena Moccasin kožom koja "predstavlja" pesak u pustinjama Emirata. Cobalto plavi ukrasi i Emerald zeleni detalji predstavljaju vodene puteve i zelenilo sveta. Wraith pokreće 6,6 litarski V12 twin-turbo motor koji razvija 624 KS i 870 Nm obrtnog momenta. Snaga se prenosi na zadnje točkove preko osmostepenog automatskog menjača. Luksuzni coupe težak 2,4 tone od 0 do 100 km/h ubrzava za samo 4,5 sekundi.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

13 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: