LEKAR LJUDINA: Korona stigla i doktora Gorana Stevanovića koji se protiv virusa borio 24 sata dnevno!
„Neprijatelj se najbolje upoznaje ličnim iskustvom“ Dr Goran Stevanović, Foto: Marina Lopičić

oBOLEO

LEKAR LJUDINA: Korona stigla i doktora Gorana Stevanovića koji se protiv virusa borio 24 sata dnevno!

Društvo -

Prvi čovek Infektivne doc. dr Goran Stevanović spasao je mnoge živote, a sada se u izolaciji i sam bori protiv infekcije

Jedan od najistaknutijih boraca za suzbijanje epidemije koronavirusa u Srbiji, lekar koji je sačuvao mnoge živote posvetivši se brizi o pacijentima 24 sata dnevno, doc. dr Goran Stevanović, direktor Klinike za infektivne i tropske bolesti i član kriznog štaba, sada vodi ličnu bitku sa infekcijom!

Osmislio kovid bolnice

Vest da je i srpski Dr Haus zaražen koronom mnoge je zabrinula, ali sudeći po stavu samog Stevanovića, koji je za Kurir nedavno istakao da se „neprijatelj najbolje upoznaje ličnim iskustvom“, opravdana je nada će i iz ove situacije izaći kao pobednik.

foto: Screenshot

Državni sekretar u Ministarstvu zdravlja dr Mirsad Đerlek za Kurir ističe da je Stevanović jedan od retkih lekara koji je osam meseci po 24 sata dnevno radio na svojoj klinici, pomagao u organizaciji kovid bolnica, davao savete za lečenje pacijenata i dao značajan doprinos da naša zemlja bude uspešna u borbi protiv kovida 19. Kaže da se i sam od korone izlečio zahvaljujući kvalitetnoj terapiji koju je odredio dr Stevanović.

Cenite svoj život

- Srbija je dobila i priznanje od SZO za uspešnu borbu protiv kovida 19. Od koronavirusa sam se lečio na klinici kojom rukovodi dr Stevanović, prijatno sam iznenađen ljubaznošću i kvalitetom lečenja zdravstvenog osoblja, koje je zaslužno što danas uopšte mogu da govorim, jer su mi spasli život. Veliko hvala - naglasio je Đerlek, kome je korona, nažalost, odnela i majku i ujaka.

- Dosta toga u medicini ne zavisi od lekara. Doktoru Stevanoviću želim brz oporavak, nadam se da neće proći moju golgotu. Hvala mu za sve ono što je učinio i što danas mogu da učestvujem u borbi za svaki život građana Srbije. Zato i sa pozicije koju trenutno obavljam non-stop apelujem da ljudi štite, pre svega sebe, da cene svoj život i da ne dozvole da ga jeftino izgube - istakao je Đerlek.

foto: Marina Lopičić

Da je Stevanović i u ovim, najtežim momentima za sebe, pokazao humanost na ličnom primeru, potvrdio je i predsednik Srbije Aleksandar Vučić, koji je javnosti saopštio da je čuveni doktor u izolaciji jer je zaražen kovidom 19:

- On ne želi da zauzima krevet nekome ko je u težem stanju, tako da svi pomalo brinemo za njegovo zdravstveno stanje.

LIČNA KARTA

Goran Stevanović

  • Rođen 1972. u Beogradu
  • Medicinski fakultet u Beogradu završio 1996. sa prosečnom ocenom 9,42
  • Doktorirao 2012, mentor mu je bio prof. dr Mijomir Pelemiš
  • U zvanje docenta na Katedri za infektivne bolesti Medicinskog fakulteta izabran 2013.

REŠAVAO NEREŠIVO

Srpski Dr Haus

foto: Profimedia

Stevanović, inače otac troje dece, je u javnosti poznat i kao srpski Dr Haus i Dr Gugl, kako ga zovu kolege, aludirajući na nekoga ko brzo rešava naizgled nerešive probleme, vodeći se iskustvom sa pacijentima. On je isticao da ne voli ove nadimke jer „takvi lekari postoje samo u medijima“ i da „niko nema odgovore na sva pitanja“.

Kurir.rs/ Kristina Vasković Foto: Marina Lopičić

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track