Dik Advokat (©Reuters)
Dik Advokat (©Reuters)

Jovanović ima Advokata: Prestrogi penali, ali nismo izgubili zbog sudije

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.10.20. | 21:55

Srpski arbitar obeležio meč u Roterdamu

Četiri gola Volfsbergera u Roterdamu protiv Fajnorda (4:1), od toga tri iz penala!

A, „okrečio“ je Srđan Jovanović, srpski sudija, koji je u poslednjem trenutku uskočio umesto kolege iz Ukrajine, koji je bio izabran da vodi meč, ali se zarazio koronom.

Izabrane vesti

Volfsberger je dobio dva penala u prvih 15 minuta, a treći u 66. minutu, koji je iskoristio Dejan Joveljić. I to je pogodilo sve u Fajnordu. Doduše, trener Dik Advokat, nekadašnji selektor Srbije, nije baš svu krivicu svalio na Jovanovića.

Sami smo krivi. Možemo da se ljutimo na sudiju i zaista imamo razloga za to, ali problem je kako smo ušli u utakmicu i odigrali prvo poluvreme. Sudija nam je dodatno otežao posao, međutim, nismo izgubili zbog njega. Izgubili smo zbog nas samih“, rekao je Advokat na konferenciji posle meča.

Čak bi se reklo da je trener crveno-belih bio najmanje oštar prema srpskom sudiji.

Nema svrhe od svaljivanja krivice na sudiju. Izgubili smo, nismo igrali dobro. U drugom poluvremenu smo bili bolji, izgledali smo kao ekipa koja želi da pobedi. Biće teško sada prezimeti u Evropi, ali smo i dalje u igri. Sad bi valjalo da se okanemo priče u medijima“, podvukao je Advokat.

Strelac jedinog gola za Fajnord Stiven Bergojs veruje da je Jovanović mogao da bude malo manje rigorozan.

Mislim da je jedan,možda i dva penala, prestrogo dosuđena. Pogotovo tu mislim na treći. Kod prva dva smo dali povoda sudiji da ih svira. Nema VAR-a u Ligi Evrope, pa odluke ne mogu da se promene. Ali, nismo poraženi zbog sudije, mada je imao veliki uticaj na utakmicu“, rekao je Bergojs.


tagovi

Dik AdvokatSrđan JovanovićFajenord

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara