"Nećemo uvoditi vanredno stanje zasad"

Severna Makedonija zasad neće proglasiti vanredno stanje, a mere koje su preduzete da se spreči širenje koronavirusa su adekvatne.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.10.2020.

20:46

Getty Images/Chris McGrath

To su poručili danas u zajedničkom saopštenju predsednik Stevo Pendarovski, premijer Zoran Zaev i ministar zdravlja Venko Filipče.

Posle sastanka najužeg vrha Severne Makedonije, Pendarovski je rekao da nije razmatrano vanredno stanje jer nije sigurno da bi se korona uopšte zaustavila na taj način, prenela je agencija MTI.

Prema njegovim rečima, parlament je jedino mesto na kojem bi trebalo o tome da se razgovara.

"U martu kada parlament nije funkcionisao, država je imala privremenu vladu, bila je moja dužnost da uvedem vanredno stanje jer nije bilo parlamenta. Sada, kada skupština radi, možemo da usvajamo zakone", rekao je Pendarovski, dodavši da su vanredno stanje i policijski čas dve potpuno različite stvari.

On je dodao da u Evropi niko nije uveo policijski čas na celoj teritoriji.

"Francuska je zabranila putovanja iz jedne u drugu regiju, Nemačka nema takvu zabranu kretanja. Naša vojska je spremna, ako zatreba, da pruži svaku vrste pomoći ako do toga dođe", poručio je predsednik Severne Makedonije.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: