Džordan Lojd (© MN Press)
Džordan Lojd (© MN Press)

Džordanu Lojdu sve dopušteno

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.10.20. | 18:26

U Himkiju su svesni odakle im preti glavna opasnost pred meč sa Zvezdom

Pao je u prošlom kolu velikan iz Moskve, zašto ne bi u ovom iz Podmoskovlja? Tim pre što Himki nema ni tradiciju, ni veličinu, ni kvalitet CSKA, koga je minule sedmice Crvena zvezda razoružala u Pioniru.

Još nešto ide na ruku crveno-belima pred meč šestog evroligaškog kola: u dobroj su seriji, dobili su tri meča zaredom sa najmanje 86 datih poena i ta napadačka košarka i te kako brine još jednog ruskog predstavnika u najjačem kontinentalnom takmičenju. Jednako kao i defanzivna postavka ekipe Saše Obradovića.

Izabrane vesti

Crvena zvezda je veoma dobar tim koji igra dobru odbranu. Njihov izraziti lider je Džordan Lojd, kome je sve dopušteno na terenu. Postiže više od 23 poena po meču, trenutno je jedan od najboljih strelaca u Evroligi. Zato je naš glavni prioritet da njega zaustavimo“, predočio je trener Rimas Kurtinaitis odakle preti opasnost Himkiju.

Meč u petak (18 časova, Sport klub 1) biće lepa prilika da beogradski klub popravi bilans u Evroligi. Dosad je savladao Baskoniju i CSKA, meč sa Asvelom je odložen za 11. novembar, a na ruku mu ide činjenica da je Himki pretrpeo sve poraze.

Crvena zvezda je težak rival. Veoma su aktivni u odbrani, tako da utakmica neće biti jednostavna. Oni ne mare za to gde igraju, da li su kod kuće ili su u gostima, iako kada nema navijača praktično ne postoji prednost domaćeg terena. Biće teško, ali nemamo gde da se povučemo. Moramo da pobeđujemo kod kuće“, pojasnio je litvanski stručnjak.

Himki je minule sedmice poražen, posle produžetaka od Makabija iz Tel Aviva. Nada se da je došlo vreme za prekid crne serije.

„Jasno je da postoje frustracija i nervoza zbog početka sezone, ali svi u timu shvataju da moramo da krenemo dalje. Sad imamo skoro kompletan tim, svi treniraju i podignutih glava gledamo dalje. Čeka nas meč protiv Zvezde, koja izgleda veoma dobro. To je tim koji igra tipičnu srpsku košarku - agresivno u odbrani, brza tranzicija u napadu i veliki broj šuteva za tri poena. Bez obzira na sve, igramo kod kuće i biće potrebno da odgovorimo istim pritiskom i fizičkom igrom“, dopunio je krilni košarkaš Sergej Karasjov.


tagovi

EvroligaKK Crvena zvezdaHimki

Obaveštavaj me

KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara