Rajan Gigs (©Reuters)
Rajan Gigs (©Reuters)

Gigs: Nisam bio spreman da vodim Junajted posle Mojesa

Vreme čitanja: 2min | čet. 29.10.20. | 17:23

„Sad jesam, ali taj voz je prošao“, smatra Rajan

Šansa se ukazala, Rajan Gigs je nije ščepao s obe ruke i ona je otplovila. Voz je otišao iz stanice.

Selektor reprezentacije Velsa, legendarni fudbaler Mančester junajteda, smatra da neće u skorije vreme dobiti priliku da vodi klub u kojem je proveo celu igračku karijeru, klub koji je njegova fudbalska lična karta.

Izabrane vesti

Kada je 2014. godine Dejvid Mojes dobio otkaz, Rajan Gigs je dobio šansu kao vršilac dužnosti, vodio je ekipu na četiri utakmice, ostvario bilans od dve pobede, remija i poraza. I u suzama je otišao s klupe na kraju sezone, priznavši da je pritisak neizdrživ, da noćima nije spavao.

Da budem iskren, želeo sam posao kada je Mojes smenjen. Ali, nisam bio spreman za njega. Postoji trend u svetu fudbala poslednjih godina da posao dobijaju mladi treneri, koji su igrali za taj klub. Međutim, u to doba, kada sam bio kratko na klupi Junajteda, još se gledalo na starije stručnjake kao na pouzdaniju opciju“, pričao je Gigs u emisiji Grejtest gejm.

Ostao je nakon toga Gigs u stručnom štabu Crvenih đavola, kada je menadžer bio Luj van Gal.

Želeo sam posao kada je otišao Mojes, imao sam četiri utakmice, ali nisam bio spreman. Međutim, kada je Van Gal smenjen, osećao sam da sam spreman da preuzmem mesto menadžera, ipak, nisam bio ni blizu da dobijem posao“.

Voz je, dakle, prošao i Gigs smatra da mu se neće u skorije vreme ponovo ukazati šansa.

Sada sam više nego spreman da preuzmem Junajted, ali smatram da je to gotova priča. Šansa je prošla, neću novu dobiti. Srećan sam poslom koji obavljam, pa ne vidim mogućnost da se u skorije vreme ponovo ukaže mogućnost da odem u Mančester. Uživam na mestu selektora Velsa, ima mnogo lepih stvari, mada i mnogo frustrirajućih. Sigurno je da ću se jednom vratiti klupskom fudbalu, ali gde i kad, to ne znam“, ispričao je Rajan Gigs.

Dobro Gigsu ide posao sa Velsom, izborio je direktan plasman na Evropsko prvenstvo.


tagovi

Rajan GigsVelsMančester Junajted

Obaveštavaj me

Man. Junajted

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara