29. oktobar  2020. 14.44  →  16.33 | Izvor: RTV (Dragan Vukašinović)

Jednogodišnje dete ispalo kroz prozor Sigurne kuće u Pančevu, Ministarstvo traži izveštaj inspektora

PANČEVO -

Jednogodišnje dete (V.J.) danas posle 12 časova ispalo je kroz prozor na prvom spratu Sigurne kuće u Pančevu, gde je boravilo sa meloletnom majkom. Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja je nakon incidenta zatražilo od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku da hitno izvrši inspekcijski nadzor u ovoj ustanovi.

Dete je prevezeno u Dečju kliniku u Tiršovoj i nije životno ugroženo.

"Dete je stabilnog stanja, nije životno ugroženo i nastavlja se dalji nadzor i lečenje", rečeno je iz Univerzitetske dečje klinike u Tiršovoj za "Blic".

hitna pomoc

Oglasilo se i Više javno tužilaštvo u Pančevu saopštenjem u kome kaže da "prema prvim informacijama, maloletno dete staro blizu dve godine, koje je danas ispalo kroz prozor s prvog sprata Sigurne kuće u Pančevu, nije teže povređeno".

To su prvi nalazi pregleda u Univerzitetskoj dečjoj klinici u Tiršovoj, dodaje tužilaštvo.

Dete je prethodno boravilo u Sigurnoj kući zajedno sa svojom maloletnom majkom. Tužilaštvo prikuplja informacije o okolnostima pod kojima se ova nesreća dogodila.

Jasna Vujičić, direktorka Centra za socijalni rad "Solidarnost" izjavila je da će Ministarstvo rada uskoro izdati zvanično saopštenje u vezi s tim događajem.

Ministarstvo traži hitan inspekcijski nadzor nad Sigurnom kućom, a po dobijanju izveštaja će preduzimati dalje postupke

Nekoliko sati nakon toga se oglasilo Ministarstvo za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja i zatražilo od Pokrajinskog sekretarijata za socijalnu politiku da hitno izvrši inspekcijski nadzor u Sigurnoj kući u Pančevu.

Ministarstvo traži da Pokrajinski sekretarijat izveštaj o izvršenom inspekcijskom nadzoru dostavi kabinetu ministra.

Po dobijanju izveštaja, navodi se u saopštenju, Ministarstvo će preduzimati dalje postupke u vezi sa konkretnim slučajem u okviru svojih nadležnosti.