Serhio Ljulj (©Reuters)
Serhio Ljulj (©Reuters)

Može li Bajern da svrgne Kralja?

Vreme čitanja: 4min | čet. 29.10.20. | 14:21

Real očajan ove sezone, dok su Bavarci prijatno iznenađenje. Košarkaši Asvela na terenu posle skoro tri nedelje

I šesto kolo Evrolige biće odigrano u krnjem obimu. Zbog virusa korona dve utakmice su odložene, Milan – Panatinaikosa i Milano – Alba. U četvrtak uveče će ljubitelji najbolje evropske klupske košarke moći da pogledaju četiri utakmice.

Šestu rundu elitnog klupskog takmičenja otvoriće CSKA i Valensija (18.00). Armejci posle dva uzastopna poraza tavore u donjem domu Evrolige i definitivno je Dimitrisu Itudisu potrebno još vremena da uigra sve zvezde koje ima na raspolaganju i pre svega podesi Nikolu Milutinova za košarku najvišeg intenziteta. Mnogo je manjkavosti u igri CSKA prisutno od starta sezone, a činjenica da su dve od poslednje tri evropske utakmice završene u produžetku, uz po jednu pobedu i poraz, govori o tome da poslednji evropski šampion još nije uigran dovoljno.

Izabrane vesti

Na drugom kraju skale je Valensija. Trener Slepih miševa Đaume Ponsarnau je i pored svih promena u rosteru ipak dobro našpanovao tim za ovaj početak sezone i Valensija iz četiri kola ima tri pobede. Od toga dve ubedljive na gostovanjima Realu i Žalgirisu, što za igrače CSKA treba da bude najozbiljnija opomena.

Valensija u poslednjih deset godina nijednom nije nanela poraz Armiji u Moskvi. Svaki put je domaćin odnosio trijumf s dvocifrenom razlikom, a u januaru ove godine bilo je 11 razlike (81:70) uz dabl-dabl Johanesa Fojtmana. Valensija ove sezone na gostovanjima igra bukvalno od sjaja do očaja. Na brejkove u Madridu i Kaunasu došao je ubedljiv poraz od Betisa u Sevilji, zato su u Moskvi sve karte otvorene.

KVOTA U MOZZARTU DA ĆE CSKA DA OSVOJI EVROLIGU JE 6,00.

Jedan od derbija šeste runde igra su Tel Avivu. Makabi je izrudario tešku pobedu na gostovanju Himkiju posle dodatnih pet minuta, ali ni ta recka nije otklonila probleme koje Ponos Izraela ima od starta sezone u odbrani i s napadačkim kontinuitetom. Fenerbahče je dobro počeo eru s Igorom Kokoškovim, ali od onog poraza od CSKA u produžetku kola su u slobodnom padu.

Veliki preokret Bajerna posle minusa od 22 poena i ubedljiv trijumf Panatinaikosa ozbiljno su uzdrmali jedinog evropskog šampiona iz Turske, a srpski selektor našao se u obavezi da fleke pere baš u Tel Avivu. A tamo je u poslednje četiri godine Fenerbahče slavio samo jednom. Ne leži Feneru generalno Makabi, jer u poslednjih osam susreta bez obzira na to ko je domaćin, izraelski gigant ima pet trijumfa. Ali ovo je sad neki drugi Fener, s drugačijom filozofijom i koncepcijom. Mada i Makabi se dosta promenio u odnosu na prethodne sezone…

Selektor košarkaške reprezentacije Srbije i trener Fenerbahčea Igor Kokoškov novčano je kažnjen sa 5.000 evra zbog isključenja koje je zaradio tokom gostovanja Panatinaikosu prošle sedmice. Srpski stručnjak je, kako je objašnjeno, kažnjen zbog toga što nije poštovao arbitre, zbog čega je i izbačen sa terena, a njegov Fenerbahče kasnije je pretrpeo ubedljiv poraz od Panatinaikosa.

Poslednjih godina se u njihovim duelima u Tel Avivu obično igra na manji broj poena, prošle sezone jedva je ukupno bio 121 poen. Makabi je favorit samo zato što igra na svom terenu, ali ne treba zaboraviti da je Bajern ceo meč u Tel Avivu vodio glavnu reč i na kraju slavio.

Real Madrid loše gura u Evroligi i gotovo neverovatno zvuči da Kraljevski klub ima skor 1-4 posle pet rundi! I to u situaciji kada su praktično svi igrači na raspolaganju Pablu Lasu. Bajern igra kao pravi nemački klub, dobro podmazana mašina koja gazi sve pred sobom. Iako je razlika u renomeu dva košarkaška kluba ogromna, ne može se reći da su Blankosi baš veliki favoriti ovde. Štaviše. Bajern zahvaljujući partijama života Vladimira Lučića igra vrhunski, dobio je u nizu tri bivša šampiona Evrope, pa zašto ne bi i četvrtog?

Žalgiris je favorit protiv Asvela koji već skoro tri nedelje nije odigrao utakmicu zbog virusa korona. Poslednji put je jedini predstavnik Francuske u evro-eliti igrao 11. oktobra u domaćem šampionata protiv Šolea. U Evroligi je početkom meseca ekipa iz Vilerbana odigrala u Milanu, kada je glatko poražena (73:87). Zelena šuma je bila hit na početku sezone, ostvarila je četiri trijumfa, ali je prošle nedelje Valensija slavila u Kaunasu.

EVROLIGA – 6. KOLO

Četvrtak

18.00: (1,30) CSKA M. (16,0) Valensija (3,90)

18.00: (3,50) Asvel (16,0) Žalgiris (1,35)

20.05: (1,70) Makabi (14,5) Fenerbahče (2,30)

21.00: (1,30) Real Madrid (16,0) Bajern (3,90)

Petak

18.00: (1,60) Himki (14,5) Crvena zvezda (2,55)

20.00: (2,05) Olimpijakos (13,5) Anadolu Efes (1,90)

20.30: (3,05) Baskonija (15,0) Barselona (1,45)

**kvote su podložne promenama

Odloženo

Zenit – Panatinaikos

Milano - Alba



tagovi

EvroligaKK CSKA MoskvaKK ValensijaAsvelkk ŽalgirisKK Makabi Tel AvivKK FenerbahčeKK Real MadridKK Bajern Minhen

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara