DIVLJANJE TURSKIH NACIONALISTA U LIONU: Vikali alahu akbar i GDE SU JERMENI! Usred Francuske urlali OVO JE TURSKA (VIDEO)
Foto: Twitter/Printscreen

sivi vukovi marširali gradom

DIVLJANJE TURSKIH NACIONALISTA U LIONU: Vikali alahu akbar i GDE SU JERMENI! Usred Francuske urlali OVO JE TURSKA (VIDEO)

Planeta -

Turski nacionalisti marširali su periferijom francuskog Liona nakon sukoba sa Jermenima koji su blokirali put da bi iskazali podršku Jerevanu u ratu sa Azerbejdžanom u Nagorno-Karabahu.

Pripadnici „Sivih vukova“, turske ekstemističke grupe, izašli su u sredu uveče na ulice predgrađa Liona, nakon što su Jermeni, demonstranti, navodno povredili nekoliko Turaka ranije tog dana.

Francuski Nezavisni sindikat policijskih komesara objavio je da je 150 pojedinaca učestvovalo u „kaznenoj ekspediciji i potrazi za Jermenima“ u naselju udaljenom 35 kilometara od Liona. Snimci objavljeni na društvenim mrežama pokazuju kako grupa ljudi viče i maše turskim zastavama.

Na jednom snimku se čuje kako masa uzvikuje „Alahu akbar“, „Gde su Jermeni?“ i „Je**š Jermeniju, je**ćemo vas“, preneli su francuski mediji. MNogi su vikali i "Ovo je Turska", usred Francuske.

Prethodno, stotine Jermena blokirale su auto-put A7 koji povezuje Lion i Marsej, tokom protesta zbog vojnih akcija Azerbejdžana i Turske u Nagorno-Karabahu. Kasnije su izbile prepirke, a turski mediji tvrde da je putnicima, od kojih su neki državljani Turske, zabranjen prolaz.

Kurir.rs/Sputnik

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track