“XELLA SRBIJA” НАМЕРАВА ДА ПРЕУЗМЕ АПАТИНСКИ “РАПИД”

APATIN EKONOMIJA VESTI

” Xella Srbija” из Вреоца има намеру да преузме апатинско производно грађевинско предузеће “Рапид”, наводи се у документу објављеном на Београдској берзи.

Xella Србија је део међународне компаније из Немачке Xella Групе и у Вреоцима производи “YTONG” грађевински материјал, као и Мултипор и Силка брендове.

У Рапиду који је познат по производњи фасадне силикатне опеке, блокова и плочица преко 95 одсто акција је у рукама физичких лица којих је преко 2,6 хиљада, док су Дунав Група Агрегати и Копаони власници укупно 4,8 одсто акција.

Информацију о заинтересованости Xella Србија за куповину Рапида потвдила је и председница општине Апатин Дубравка Kораћ.

– Упознати смо са намерама немачке групације “Xella” о куповини апатинског “Рапида” неколико месеци уназад. Оно што је битно јесте да локална самоуправа подржава ставове руководства Рапида, јер би доласком овог светског произвођача грађевинског материјала у Апатин стигле нове технологије и опрема, а са побољшањем квалитета и повећаном производњом отвара се пут производима на нова тржишта. Реч је и о новим радним местима која су Апатину такође потребна, изјавила је Kораћ.

Са 33 запослена Рапид је прошле године имао укупан приход нешто мањи од 32 милиона динара и губитак од 5,3 милиона.

У обавештењу о намери преузимања Xella Србија наводи да не поседује акције Рапида. (Танјуг/Радио Дунав)

Ostavite odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Neophodna polja su označena *