Slovenačka policija u više akcija privela ilegalne migrante 1Foto: EPA-EFE/ ZOLTAN BALOGH

Slovenačka policija je, u više akcija na različitim lokacijama, privela nekoliko ilegalnih migranata, izmedju ostalog i prilikom pregleda teretnog vozila iz Bugarske na graničnom prelazu Bregana-Obrežje, javili su danas slovenački mediji.

U bugarskom kamionu su pronadjena sakrivena tri državljana Avganistana i Pakistana, a u kamionu slovenačkih registarskih tablica pakistanski državljanin, prenela je agencija Hina pozivajući se na saopštenje policije.

Nakon sprovedenih postupaka oni su predati hrvatskoj policiji.

Na železničkom graničnom prelazu Dobova su tokom pregleda teretnog voza koji je došao iz Hrvatske pronašli Pakistanca koji je pokušao ilegalno da udje u Sloveniju, i njega su vratili hrvatskoj policiji.

Još jedan slučaj ilegalnog prelaska hrvatsko-slovenačke granice dogodio se kod Jesenica u Dolenjskoj, gdje je prilikom rutinske kontrole zelenog pojasa otkriven državljanin Srbije, preneli su mediji.

Slovenačka vlada najavila je ove jeseni izmene zakona o strancima čiji je cilj sprečavanje zloupotrebe pravila o azilu, a protivi se i predlogu da se na nivou Evropske unije uvedu obavezujuće kvote solidarnosti za relokaciju izbeglica.

Ministar unutrašnjih poslova Aleš Hojs najavio je ovih dana da će u parlamentu ponovo pokušati da pogura predlog da se za veće angažovanje vojske u kontroli graničnog pojasa upotrebi 37. član zakona o odbrani, pri čemu bi dodatni vojnici pomagali policiji u kontrolisanju migracijskog toka, za šta treba obezbediti dvotrećinsku većinu u parlamentu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari