');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

BIVŠA MINISTARKA DOBILA NOVI POSAO Lejla Rešić na konkursu izabrana za PORTPAROLA

Bivša ministrica za lokalnu upavu i samoupravu Republike Srpske Lejla Rešić iz Demokratskog narodnog saveza (DNS) novi je portparol Agencije za bankarstvo Republike Srpske.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Lejla Rešić Foto: Dejan Božić / RAS Srbija
Lejla Rešić

Rešićeva je izabrana na tu poziciju nakon sprovedenog konkursa za prijem u radni odnos službenika za odnose s javnošću, koji je raspisala Agencija za bankarstvo, piše Srpskainfo.

Lejla Rešić obavljala je funkciju ministra za lokalnu upravu i samoupravu u Vladi Republike Srpske od 2010. godine do juna ove godine. Rešićeva je 2006. godine diplomirala na Fakultetu političkih nauka u Sarajevu, odsek žurnalistika.

Pročitajte još

Podsećamo, Savez nezavisnih socijaldemokrata (SNSD) je od koalicionih partnera na republičkom nivou zahtevao da u ovoj izbornoj godini ne prave koalicije sa opozicijom na lokalnom nivou. DNS to nije ispoštovao i koalirao je s opozicijom u Prijedoru, što je bio razlog da u junu Rešićeva bude razrešena sa ministarske pozicije.

Zakonom je definisano da je Agencija za bankarstvo samostalno i nezavisno pravno lice, a nadzor nad njom vrši Narodna skupština RS kojoj je odgovorna za svoj rad. Agencijom upravlja i rukovodi Upravni odbor, direktor i zamenik direktora koje, na predlog Vlade, imenuje Narodna skupština, piše Capital.