');
Najnovije vesti
Blic Vesti Svet

JEZIVA IZJAVA SVEDOKA MASAKRA "Prodavao sam kroasane kad je ušao čovek i rekao da je u katedrali ŽENA S ODRUBLJENOM GLAVOM, još se tresem"

Svedok današnjih stravičnih napada u ckrvi u Nici u kojima su ubijene tri osobe, prodavac kroasana čija se radnja nalazi preko puta mesta targedije, izneo je jezive detalje o masakru.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Svedok napada u Nici izneo jezive detalje Foto: Profimedia
Svedok napada u Nici izneo jezive detalje

Muškarac po imenu Dejvid, vlasnik restorana "Brioche Chaude", rekao je za BFMTV da je obavestio policiju o napadima u ckrvi u Nici.

"Prodavao sam kroasane kada je ušao čovek i rekao mi je: "Gospodine, u katedrali je obezglavljena žena". U početku mu nisam verovao, ali mi je ponovo isto rekao. Otišao sam do katedrale, video lokalnu policiju i pozvao je. Policajci su odmah došli", ispričao je svedok, a prenosi "Gardijan".

Pročitajte još

Vratio se u restoran i spustio zaštitnu ogradu.

"Osoba koja je ušla u restoran bila je u katedrali i bila je veoma šokirana. Samo je rekla: "Gospodine, u katedrali je obezglavljena žena". To je sve. Šokirao sam se. Još se tresem", ispričao je.

Najmanje troje ljudi je ubijeno, a nekoliko njih povređeno u današnjem napadu nožem u crkvi u oblasti Notr Dam u Nici u ranim jutarnjim satima.

Napadač je dvema žrtvama, muškarcu i ženi odrubio glavu, piše Dejli mejl pozivajući se na lokalne medije. Ubijeni muškarac je bio čuvar u crkvi. Na lice mesta ubrzo je došao francuski predsednik Emanuel Makron.

Nakon napada u Nici u francuskom konzulatu u Saudijskoj Arabiji napadnut je stražar nožem. Napad je počinio muškarac u četrdesetim, koji je ubrzo uhapšen. Čuvar je prebačen u bolnicu i nije u životnoj opasnosti.