Magazin Svet

Teroristi se okomili na Francusku: Ubijeno troje ljudi u Nici, napadi u Avinjonu i u ambasadi u Saudijskoj Arabiji

U terorističkom napadu ispred crkve Notr Dam u Nici u Francuskoj najmanje tri osobe izgubile su život, a više njih je ranjeno. Napadač je uhapšen.

Da strah od novih terorističkih napada nije neopravdan, potvrđuje i napad ekstremiste u Avinjonu koji je nasrnuo na policiju uz povike “Alahu akbar”.

Ispred crkve Notr Dam u Nici u Francuskoj dogodio se napad u kojem su najmanje tri osobe izgubile život, a više njih je ranjeno.

Napad se dogodio oko 9 časova ispred bazilike Notr Dam u Nici.

Mediji prenose da je jedna osoba od 70 godina obezglavljena u napadu, ali ova informacija još uvek nije zvanično potvrđena, piše No.

Kako je preneo Rojters pozivajući se na izvore iz policije, jednoj starijoj ženi je odrubljena glava kao u nedavnom napadu u Parizu kada je ubijen nastavnik istorije.

Takođe, neki mediji su preneli da je napadač pre nego što je napao prvu žrtvu uzviknuo “Alahu akbar”.

Pojavljuju se brojne oprečne informacije i još uvek nije zvanično potvrđeno da li je i drugoj žrtvi odrubljena glava. Kako piše francuski Figaro, jedna žena je ubijena u crkvi, a druga na ulici dok je bežala ka kafiću.

BBC prenosi da su dve preminule osobe žene, a da je jedan ranjeni muškarac u kritičnom stanju, dok Rojters javlja da je preminula i treća žrtva.

Prema rečima gradonačelnika Kristijana Estrosija, napadač je uhapšen. Mediji javljaju da je prethodno neutralisan bojevom municijom i da je prebačen u bolnicu, a prema poslednjim informacijama, on je bio povezan sa terotističkom organizacijom, prenosi Nova.

Francuski ministar unutrašnjih poslova Žeral Darmanen rekao je da je u Nici u toku policijska operacija, prenosi Rojters. U toku je i istraha kako bi se uklonila sumnja o uključenosti drugog napadača.

Dva sata nakon napada u Nici, došlo do još jednog napada u Avinjonu pošto je uz povike “Alahu akbar” ekstremista napao policiju.

Jedan muškarac napao je grupu policajaca koji su patrolirali ulicama Avinjona. Policajci su otvorili vatru i likvidirali napadača.

Napad se dogodio, piše RT, oko 11:15 časova po lokalnom vremenu, a prema pisanju francuskih medija napadač je pre nego što je nasrnuo na policajce uzviknuo: “Alahu akbar”, prenosi Nova.

Nepoznati muškarac napao je oštrim predmetom čuvara konzulata Francuske u Saudijskoj Arabiji.

Do napada je došlo u gradu Džeda, u provinciji Meka, a napadač je uhapšen, prenosi Nova.

Prema saopštenju koje je objavila francuska ambasada u Saudijskoj Arabiji, čuvar je odveden u bolnicu i njegov život nije u opasnosti.

Evropa u blokadi: Francuzi i Nemci će novembar provesti kod kuće

Čitajte Luftiku na Google vestima

Dragana Vidić

Čeka poslednji voz za Nedođiju. I to uspešno radi jako dugo. U međuvremenu piše.

Dodaj komentar

Klikni da objaviš komentar

12 Shares
Share via
Copy link