Najnovije vesti
Vesti Politika
Popović o odnosima sa Rusijom i Mlađanu Đorđeviću: On obmanjuje javnost, nema kontakt ni sa jednom ozbiljnom ruskom institucijom

Popović o odnosima sa Rusijom i Mlađanu Đorđeviću: On obmanjuje javnost, nema kontakt ni sa jednom ozbiljnom ruskom institucijom

Ministar bez portfelja i predsednik Srpske narodne partije Nenad Popović ocenio je danas da Mlađan Đorđević obmanjuje javnost pričom o svojim kontaktima i uticaju kod ruskih političara i da želi da naruši odnose Srbije i Rusije.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Nenad Popović ministar Foto: Vladimir Živojinović / RAS Srbija
Nenad Popović ministar

- Ističem sa punim saznanjem, da se radi o najobičnijoj prevari, jer taj čovek, koji je zvezda prozapadnih medija u Srbiji, koji mrze i Srbiju i Rusiju, nema nikakav kontakt ni sa jednom ozbiljnom ruskom institucijom. On se lažno predstavlja i obmanjuje građane Srbije - naveo je on u pisanoj izjavi Popović.

Kako je rekao, on će se baviti obmanama ovog "lažnog rusofila i lažnog patriote" koji je, kako dodaje, kao savetnik bivšeg predsednika Borisa Tadića i kum Dragana Đilasa učestvovao u "najvećim izdajama koje je ta vlast učinila po pitanju Kosova, zaštite Srba u regionu i kvarenju odnosa sa Rusijom".

Za Đorđevića je rekao da vode kampanju u zapadnim, antiruskim i levičarskim medijima kako bi na vlast došla neka njihova Vlada koja bi izdala srpske nacionalne interese i priznala Kosovo.

- Danas su odnosi Srbije i Rusije najbolji u istoriji, a izgrađeno poverenje između dva predsednika Aleksanda Vučića i Vladimira Putina, kao i započeti međudržavni projekti između Srbije i Rusije, garant su razvoja još intenzivnijih bilateralnih odnosa u budućnosti - zaključuje on.