Vranje na onlajn konferenciji kongresa Sankt Peterzburg i slovenski svet

Lokalne vesti - Četvrtak 29.10.2020 - 10:17

Zamenica gradonačelnika Zorica Jović i predstavnica Kancelarije za lokalni ekonomski razvoj Jasmina Petrović, govorile su danas na onlajn konferenciji Osmog međunarodnog kongresa “Sankt Petersburg i slovenski svet”.

FOTO: vranje.org.rs FOTO: vranje.org.rs

Na konferenciji je bilo reči o uticaju koronavirusa na lokalnu zajednicu, aktivnostima u vanrednim situacijama i institucionalnoj koordinaciji.

- U Vranju je trenutno na snazi puna primena epidemioloških mera, a lokalna samouprava je omogućila redovno servisiranje potreba građana i privrede.

Gradski štab za vanredne situacije koordiniše rad različitih institucija, a sve u cilju ublažavanja efekata epidemije na ljudsko zdravlje.

Sa posebnom pažnjom se prati i analizira situacija i pruža podrška radu vaspitno-obrazovnih institucija.


Sa druge strane lokalna samouprava preduzima različite aktivnosti kako bi se nastavio i unapredio život lokalne zajednice.  

Veoma je važno obezbediti i nesmetano funkcionisanje privrede i javnog sektora.


Samo stabilno, održivo ali i solidarno društvo može da okonča pandemiju
-  rekla je Zorica Jović.

Jasmina Petrović je, između ostalog, govorila o uticaju i posledicama pandemije koronavirusa na lokalne zajednice, sa posebnim osvrtom na ljudsko zdravlje.

Glavne teme ovogodišnjeg Kongresa su borba protiv širenja koronavirusa i negativne konsekvence pandemije u oblasti zdravstvene zaštite.

Na onlajn konferenciji govorili su predstavnici lokalnih samouprava iz Rusije, Poljske, Slovenije, Srbije, Crne Gore i  Hrvatske.


 

OK Radio

Vrati se na kategoriju Lokalne vesti

Komentari

Vulgarni, uvredljivi i komentari u kojima se podstiče diskriminacija, mržnja ili nasilje, neće biti objavljeni. Mišljenja izneta u komentarima su privatna mišljenja autora komentara i ne predstavljaju stavove redakcije OK Radija.

Ostavite komentar:

Ime:
Email:
Komentar: