"S porastom zaraženih pooštravamo mere"

Hrvatski premijer Andrej Plenković izjavio da će se s porastom broja obolelih i preminulih od Kovida-19 pooštravati epidemiološke mere.

Izvor: Tanjug

Četvrtak, 29.10.2020.

05:46

Tanjug/AP Photo/ Francisco Seco, Pool

Međutim,nastojaće se, kako kaže, da se izbegne zatvaranje i uvođenje restriktivnih mera poput onih koje su bile na snazi na proleće.

"Situacija je pod kontrolom. Utakmicu balansiranja između održavanja zdravlja i ekonomskih aktivnosti moraćemo da vodimo dok se ne dođe do vakcine. Do tog trenutka pooštravaćemo mere, ali i nastojati da izbegnemo zatvaranje i broj restriktivnih mera kakve smo imali na proleće", rekao je Plenković.

Komentarišući uvođenje karantina u mnogim evropskim zemljama, uključujući u Nemačkoj, Plenković je istakao da je u Hrvatskoj, nakon pogoršane epidemiološke situacije, donet novi paket mera radi onemogućavanja širenja zaraze.

"Brojevi u mnogim državama Evropske unije su puno gori nego u Hrvatskoj", rekao je Plenković novinarima posle zajedničke sednice Predsedništva i Nacionalnog veća HDZ-a, prenosi Hina.

On je pozvao građane, koji su pozitivni na koronavirus, da informišu službe o svojim kontaktima i omoguće njihovo praćenje.

"Ako su ljudi iskreni i navedu sve kontakte, taj posao je lakši", naglasio je hrvatski premijer.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Svet

Bure baruta pred eksplozijom: Počinje veliki rat?

Bliski istok, zbog promene ravnoteže snaga i dubokih kriza, pre svega palestinsko-izraelske, može se smatrati buretom baruta i ima potencijal da dovede ne samo do regionalnog sukoba, već i do globalnog konflikta.

20:40

17.4.2024.

20 h

Podeli: