Dodik i Cvijanović čestitali Brnabić: Snažna Srbija značajna za ceo region

Srpski član Predsedništva BiH Milorad Dodik čestitao je večeras Ani Brnabić ponovni izbor za predsednicu Vlade Srbije.

Izvor: B92

Sreda, 28.10.2020.

23:32

Dodik i Cvijanović čestitali Brnabić: Snažna Srbija značajna za ceo region
Ilustracija: Depositphotos/ Ale_Mi

On je poručio da je snažna i ekonomski stabilna Srbija od posebnog značaja, ne samo za Republiku Srpsku, već za ceo region.

Dodik je izrazio uverenje da će Brnabić, svojim predanim radom i opredeljenošću za snažan razvoj zemlje, doprineti daljem afirmisanju Srbije na unutrašnjem i međunarodnom planu.

"Srbija je postala nezaobilazan politički faktor u regionu, Evropi i svetu, što je od velikog značaja i za nas u Republici Srpskoj i BiH. Uveren sam da ćemo nastaviti uspešnu saradnju i razvijati još bolje međusobne odnose za dobrobit našeg naroda", poručio je Dodik.

On je istakao da se zalaže za uspešnu saradnju sa Srbijom, kao i za nastavak rada na realizaciji započetih zajedničkih projekata i pokretanje novih za dobrobit i prosperitet stanovnika RS, Srbije i BiH, saopšteno je iz kabineta srpskog člana Predsedništva BiH. Predsednica Republike Srpske Željka Cvijanović čestitala je večeras Ani Brnabić izbor za predsednicu Vlade Srbije i poručila da je za RS i njene građane od izuzetne važnosti snažna i prosperitetna Srbija, kao regionalni lider i nezaobilazni faktor mira i stabilnosti.

"S obzirom na naše čvrste veze u svim oblastima, od političkih i ekonomskih, do kulturnih i institucionalnih, želim i ovom prilikom da istaknem snažnu opredeljenost za stalno unapređenje i razvoj sveukupnih odnosa Republike Srpske i Republike Srbije", poručila je Cvijanović u čestitki upućenoj u ime građana RS i u svoje ime.

Ona je izrazila uverenje da će Brnabić, zajedno sa ministrima u novoizabranoj vladi, nastaviti da vodi odgovornu i politiku kontinuiteta, koja će Srbiji obezbediti dalji ekonomski i sveukupni razvoj.

"Uz iskreno uverenje da će Republika Srbija uspešno nastaviti put reformi, kao i dalju afirmaciju kako na unutrašnjem, tako i na međunarodnom planu, srdačno Vas pozdravljam i želim mnogo uspeha u budućem radu", poručila je Cvijanović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: