Читај ми!

Obradović: Među prvim zadacima donošenje Zakona o platama

Novoizabrana ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu Marija Obradović izjavila je da će jedan od prvih zadataka tog ministarstva biti donošenje Zakona o platama što se, kako je najavila, očekuje u prvoj polovini sledeće godine.

Marija Obradović je novinarima u Skupštini Srbije, posle polaganja zakletve članova nove vlade, rekla da se prioriteti njenog resora oslanjaju na već započete projekte i da će već sutra, kada preuzme dužnost od dosadašnjeg ministra Branka Ružića, sagledati šta je urađeno i šta su dalji planovi.

"Važno je da se donese Zakon o platama, koji nas očekuje u prvoj polovini godine, jer će urediti mnoge stvari", rekla je ministarka.

Obradovićeva je navela da će u fokusu rada ministarstva koje će voditi biti i e-Uprava, digitalizacija, izborni proces i uređenje biračkih spsikova, matične knjige, pitanje pečata...

"To možda građanima na prvi pogled nije ključno, ali do detalja uređuje život ljudi u Srbiji", navela je ministarka.

Naglasila je da svi u vladi moraju biti brzi i efikasni i dodala da od zaposlenih u ministarstvu ocekuje da budu spremni da rade dugo i posvećeno, kako bi postigli prve rezultate do polovine sledeće godine.

Obradovićeva je kazala da je za sve članove novog kabineta jedan od glavnih prioriteta borba protiv virusa korona i da to nameće porast broja zaraženih.

"Borićemo se na svakom mestu svim raspoloživim sredstvima, a pre svega promenom svesti građana da moramo da nosimo maske, na čemu ćemo ubuduće svakodnevno insistirati", istakla je ministarka za državnu upravu i lokalnu samoupravu.

среда, 24. април 2024.
11° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво