Još 1.328 obolelih, petoro preminulih, na respiratorima 39 pacijenata 1Foto: Beta/Milan Obradović

U Srbiji od juče do danas registrovano je 1.328 zaraženih korona virusom, što je od početka pandemije najveći broj zabeležen u toku 24 sata. Preminulo je još pet osoba.

Za samo 24 sata opet je nadmašen broj novozaraženih. Podsetimo, juče je bilo 1.053.

Ukupno u našoj zemlji do sada je 42.208 osoba obolelo od ovog virusa, a registrovano su 803 smrtna slučaja.

Na bolničkom lečenju se trenutno nalaze 946 pacijenata, od kojih je 39 na respiratorima.

U poslednja 24 sata testirano je 9.690 osoba, a ukupno od marta 1.308.639.

Inače, današnji podaci o epidemiološkoj situaciji u Srbiji objavljeni su sa sat vremena zakašnjenja na sajtu covid19.rs.

 

 

 

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon sastanka sa rukovodiocima kovid bolnica, da i pored porasta broja zaraženih od korona virusa neće biti novih restriktivnih mera ali da će država striktno sprovoditi mere koje su već na snazi.

Epidemiolog Predrag Kon izjavio je danas da će „vrlo verovatno“ u jednom trenutku doći do uvođenja restriktivnih mera u borbi protiv epidemije korona virusa, a da je sada najvažnije predočiti građanima da izbegavaju skupove i nose zaštitne maske.

I član Kriznog štaba Zoran Gojković izjavio je danas da je epidemiološka situacija sa korona virusom u Srbiji izuzetno nepovoljna, nakon što je u jednom danu registrovano više od 1.000 zaraženih i dodao da se sada može očekivati eksponencijalni rast inficiranih.

I zemlje širom Evrope pooštravaju mere usled porasta broja novozaraženih.

U Hrvatskoj je u poslednja 24 časa potvrđeno 2.378 novih slučajeva zaraze korona virusom, a umrle su 23 osobe, najviše dosad, saopštio je danas Nacionalni štab civilne zaštite.

Korona virus različito deluje na ljude. Kod većine zaraženih se razviju blagi do umereni simptomi i oporavljaju se bez bolničkog lečenja. Pogledajte koji su najšešći simtomi i mere predostrožnosti.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari